Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola preveu tractar amb l’AMTU la millora del transport públic al municipi

L’alcaldessa, Fina Mascaró, avança que es tractarà tant el transport dins d’Olèrdola com la connexió amb Vilafranca
Fina Mascaró, alcaldessa d'Olèrdola
Fina Mascaró, alcaldessa d'Olèrdola

dijous 05 octubre 2023

Amb el propòsit de trobar les fórmules per a millorar tant el transport intern per comunicar els nuclis d’Olèrdola com la connexió amb Vilafranca, el govern municipal preveu tractar amb l’AMTU la possibilitat d’aplicar serveis que millorin el transport públic a disposició de la ciutadania del municipi. L’Ajuntament d’Olèrdola és un dels 146 ens locals catalans que formen part de L’AMTU, l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà. En una entrevista per Canal 20-Ràdio Olèrdola, Fina Mascaró, alcaldessa d’Olèrdola, subratllava la importància de tenir present la vinculació d’aquesta possible millora del transport a Olèrdola amb els horaris de serveis públics essencials com els de les consultes del metge. Per això caldrà estudiar la viabilitat econòmica i consensuar-ho , tot contemplant tant la participació de la ciutadania en el finançament com la del propi ajuntament.(àudio)

Mascaró subratllava que des de l’Ajuntament d’Olèrdola es dona suport a les iniciatives comarcals que reclamen pal·liar el dèficit de connexió de l’Alt Penedès amb ciutats com Tarragona o Barcelona, ara molt evidents en el transport de bus des de Vilafranca a Barcelona o per les incidències a la xarxa de Rodalies.

L’alcaldessa també esmentava durant l’entrevista la possibilitat d’estudiar l’anomenat transport a demanda i la connexió de les urbanitzacions amb les escoles. Des del govern municipal s’assenyala que la millora del transport públic és una necessitat marcada per factors com l’envelliment de la població.(àudio)

Al fil de l’experiència recent d’increments de freqüències de pas en el servei de bus que connecta amb Vilanova, l’alcaldessa posa èmfasi en què “si hi ha un bon servei públic els veïns el fan servir”.  (àudio)

Escolta l’entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola i emesa en el magazín comarcal “Penedès en Xarxa”, clicant aquí

Arxius Adjunts

Document Actions