Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola prioritza al PUOSC projectes de millora de les xarxes de sanejament i d’aigua potable

Els 7 projectes sol·licitats sumen unes previsions d’inversions d’1 milió d’euros per aquest mandat municipal
Un dels projectes prioritzats és la millora de la xarxa de clavegueram de Sant Miquel
Un dels projectes prioritzats és la millora de la xarxa de clavegueram de Sant Miquel

dimecres 27 novembre 2019

 

Amb el propòsit de sol·licitar ajuts per projectes que resolguin necessitats prioritàries del municipi, l’Ajuntament d’Olèrdola ha presentat al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya  projectes en dues grans línies d’ajuts que incorporen fins a 7 actuacions.

Clavegueram, enllumenat públic i aigua potable

En la línia de subvencions per a inversions, es presenten tres actuacions amb un pressupost global de 608.000 € per a l’anualitat 2021. La primera de les prioritats són les obres de millora de la xarxa de clavegueram de Sant Miquel, amb una previsió d’inversió de 250.000 €. La segona de les prioritats és la de seguir amb les obres de millora del rendiment de la xarxa potable d’aigua, després de les actuacions fetes durant el mandat passat, que van suposar inversions per valor de 600.000€. Al PUOSC la previsió és de 200.000 €. I la tercera actuació sol·licitada en aquesta línia d’inversions està destinada a la millora de l’enllumenat públic, amb 153.000 €, per a la substitució a leds de l’enllumenat públic del polígon de Sant Pere Molanta i de part del Clot de Moja, després de les actuacions en aquesta línia fetes en el mandat passat a Moja, Daltmar, Sant Miquel i Sant Pere Molanta.

Fibra òptica i plaques fotovoltaiques

La segona de les línies d’ajuts a les que s’acull Olèrdola en les sol·licituds del PUOSC és la destinada al suport de municipis de fins a 5.000 habitants. En aquest cas l’import que sumen els quatre projectes presentats és de 398.000 € per a l’anualitat 2023. Per a la implantació de la fibra òptica a Viladellops es preveu una inversió de 100.000 €. També es contempla seguir amb les actuacions de millora de la xarxa d’aigües, per valor de 120.000 €. Per a completar el canvi a leds del Clot de Moja i fer-lo a Viladellops, es preveu 110.000 €; mentre que per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’escola de Sant Pere Molanta es preveu una inversió de 168.000.

En una entrevista al programa Olèrdola Actualitat, de Canal 20-Ràdio Olèrdola, el regidor d’urbanisme, Juanma Samblás, destaca que totes les actuacions presentades són necessàries, com el cas urgent de solució dels problemes de la xarxa de clavegueram a Sant Miquel d’Olèrdola.(àudio)

Tal i com assenyala el regidor, la part subvencionada pel PUOSC pot arribar al 80% dels projectes, amb un límit en aquesta convocatòria per a  l’Ajuntament d’Olèrdola de prop de 400.000 €.(àudio)

Samblás precisa que algunes actuacions les pot avançar de fons propis l’Ajuntament. El regidor confia que es podrà obtenir el finançament extern del PUOSC per assolir el màxim al que pot optar Olèrdola en aquesta convocatòria.(àudio)

Des de l’Ajuntament s’han adaptat les sol·licituds a les línies estratègiques per a poder rebre el màxim de puntuació, atenent necessitats d’inversions que cal afrontar al municipi.(àudio)

Escolta l’entrevista a Juanma Samblás, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions