Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola realitzarà una campanya per reforçar l’ús del cinturó de seguretat

Els agents municipals faran controls a tot el municipi i oferiran xerrades a les escoles
Alfons Inglés, agent  municipal, i Xavier Serramià, regidor d'ensenyament
Alfons Inglés, agent municipal, i Xavier Serramià, regidor d'ensenyament

divendres 31 maig 2013

La utilització del cinturó de seguretat és obligatori per a tots els ocupants d’un vehicle, així com l’ús dels sistemes de retenció homologats pels infants. Segons el Reglament General de Circulació, no posar-se el cinturó o aquests dispositius de retenció infantil està tipificat com una sanció greu que comporta una multa de 200 euros i la pèrdua de 3 punts del carnet de conduir. Malgrat que la norma de portar el cinturó és coneguda, en municipis com Olèrdola s’ha detectat un relaxament en el seu ús i s’ha constatat que hi ha veïns que per a completar trajectes curts per dins del municipi no fan ús del cinturó de seguretat, especialment en desplaçaments a les escoles. Tenint en compte aquesta realitat i amb el títol “A Olèrdola ens cordem el cinturó” des de l’Ajuntament d’Olèrdola s’ha organitzant una campanya de sensibilització que pretén incidir en la necessitat de complir aquesta obligació de portar el cinturó de seguretat.

La campanya es realitzarà des de l’1 de juny i fins el 31 d’octubre i inclourà controls en diferents punts del municipi per part dels agents municipals així com xerrades, a partir de setembre, a les escoles Rossend Montané de Sant Pere Molanta i Circell de Moja.

Alfons Inglés, agent municipal responsable d’aquesta campanya, confirmava que s’ha detectat a Olèrdola aquesta problemàtica de relaxament en l’ús del cinturó.(àudio)

El regidor d’ensenyament de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, resumeix que la campanya pretén sensibilitzar i evitar riscos per a la seguretat de les persones.(àudio)

En els controls els agents avisaran fins a dues vegades als conductots que cometin la infracció. En una primera es lliurarà un avís i un tríptic explicatiu. La segona vegada es donarà de nou un advertiment i a la tercera ja es cursarà la pertinent denuncia.(àudio)

Des de l’Ajuntament, hi ha el convenciment que els efectes de la campanya no han de ser a llarg termini. Confien que no calgui posar multes perquè els conductors avisats, per seguretat, ja prendran consciència de la importància de complir amb la norma de portar cordat el cinturó i tenir els sistemes de retenció homologats pels infants.(àudio)

Les xerrades a les escoles Circell i Rossend Montané inclouran el lliurament de materials als infants. A les escoles bressol també es farà entrega de material de sensibilització.

Escolta l'entrevista a Alfons Inglés i a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions