Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola rebutja la “Llei Wert” i aprova una moció de suport a l’escola en català

La moció va ser aprovada per unanimitat en l'últim ple de l’Ajuntament
Xavier Serramià, regidor d'ensenyament, en un moment del ple
Xavier Serramià, regidor d'ensenyament, en un moment del ple

dimarts 08 gener 2013

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, per unanimitat, va aprovar el passat 28 de desembre una moció de rebuig a l’avantprojecte de llei de reforma educativa, l’anomenada "llei Wert". En l’exposició de motius del text es recorda que el projecte “vol convertir el català en quarta llengua a l’escola” i contempla que l’alumnat pugui obtenir el títol d’ESO o Batxillerat sense necessitar el català. Un altre dels continguts que es destaquen de l’avantprojecte de llei és que preveu que pares i mares puguin escollir la llengua vehicular, “i en cas que no s'ofereixi l’opció de llengua espanyola en centres públics, es pugui accedir a centres privats amb les despeses a càrrec de la Generalitat”.

En la moció s’expressa “la indignació i el rebuig” a un projecte “que suposa un atac frontal als drets més elementals del poble català”. Així mateix, el ple considera “inacceptable que els drets dels infants siguin víctima de la impotència del nacionalisme espanyol”.

La moció destaca que “la llengua no pot esdevenir sota cap concepte matèria de negociació” i manifesta “el suport al model d'escola catalana en llengua i continguts, així com a tota la comunitat educativa, per tal que continuï aplicant-lo, si cal ignorant aquesta llei del govern espanyol”. El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola també expressa el suport  a totes les mobilitzacions de la població i de la comunitat educativa que es duguin a terme en defensa del model d’ensenyament en català i contra la proposta de llei del ministre Wert. La moció recull el contingut d’un acord del Consell Comarcal i va ser presentada en el ple per Xavier Serramià,  regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olèrdola.

Document Actions