Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola rebutja la guerra a Ucraïna

Tota la corporació expressa el seu rebuig als atacs bèl·lics i s’adhereix a la declaració del municipalisme català per demanar una solució pacífica al conflicte

diumenge 27 febrer 2022

 

 

Amb l’acord de tota la corporació, l’Ajuntament d’Olèrdola manifesta el seu rebuig a la guerra a Ucraïna. La totalitat dels regidors i regidores expressen el seu rebuig als atacs bèl·lics i s’adhereixen a la declaració del municipalisme català per demanar una solució pacífica al conflicte. La Declaració ha estat elaborada pel  Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, de qual en forma part l’Ajuntament d’Olèrdola, i la Xarxa d'alcaldes i alcaldesses per la Pau de Catalunya. Aquest posicionament també compta amb l’adhesió de l’Associació Catalana de Municipis.

Des del municipalisme català es fa un prec a favor del diàleg per tal de desescalar el conflicte i desmilitaritzar la zona. I, al mateix temps, s'apel·la a la comunitat internacional, en especial al Unió Europea, perquè faci de mediadora per aconseguir una solució pacífica basada en la diplomàcia i el multilateralisme que eviti migracions forçades, violència contra la població civil i una crisi humanitària al cor d’Europa.

Pots consultar la declaració aquí

Document Actions