Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament rebutja per unanimitat l’aplicació del 155 i exigeix la llibertat dels Jordis

Les dues mocions van ser aprovades en un ple extraordinari i urgent celebrat aquest dilluns al vespre

dimarts 24 octubre 2017

En sessió extraordinària i urgent celebrada aquest dilluns al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat per unanimitat rebutjar l’aplicació de l’article 155  i exigir la llibertat de Jordi Cuixart i de Jordi Sànchez.

Després d’aprovar-se per unanimitat que els regidors no rebrien compensació econòmica per l’assistència a aquest ple, es va aprovar la moció per “aturar la suspensió de l’Autonomia de Catalunya”, elaborada per l’AMI i l’ACM. En l’apartat dels acords es manifesta “el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya”. També es condemna “la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes”. I finalment s’insta “al  Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola”.

Fina Mascaró, portaveu del grup municipal d’ERC, entenia que l’aplicació de l’article 155 “vulnera la seva pròpia Constitució i l’Estatut vigent” i considerava que la millor defensa era la de declarar la independència.(àudio)

En nom del grup d’ApO, Xavier Serramià entenia que l’aplicació del 155 era un atac brutal contra Catalunya “com a nació i com a poble”.(àudio)

La segona de les mocions aprovades exigeix la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Fina Mascaró feia una crida a seguir defensant els drets fonamentals amb la mobilització al carrer per fer que els dos Jordis surtin de la presó i per evitar  que “cap altra persona s’empresoni per les seves idees polítiques”.(àudio)

El portaveu del PDeCat, Josep Sánchez, expressava el suport a dues persones acusades injustament.(àudio)

Xavier Serramià es referia als Jordis com a persones que lluiten perquè tots tinguem llibertat d’expressió i de decisió.(àudio)

Després de la votació, l’alcalde, Lucas Ramírez, agraïa a tots els grups la unitat expressada en aquest àmbit de la defensa de drets fonamentals.(àudio)

Pots escoltar íntegre el ple extraordinari d’aquest dilluns, clicant aquí(1) i (2)

Document Actions