Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola reconeix la feina feta al municipi per mestres que s’han jubilat aquests darrers 4 anys

L’Ajuntament oferia aquest dimecres un acte d’agraïment públic a 11 docents per la seva dedicació a Olèrdola

dijous 28 març 2019

 

En un acte convocat aquest dimecres al vespre al saló de sessions del consistori, l’Ajuntament d’Olèrdola ha ofert un reconeixement a la tasca realitzada al municipi per les mestres que s’han jubilat durant els darrers quatre anys. El grup el formen 11 docents, dels quals 10 assistien a l’acte i recollien de mans de l’alcalde una placa d’agraïment. Van ser Paloma Solé Romeu, Assumpta Ràfols Vendrell, Mercè García Cuestas , Pep Mitjans Casanellas, Charo Gómez Gómez , Rosanna Sans Miret, Àngels Agramunt Andreu, Carme Ortoll Grífols, Teresa Gustems Berdié i Glòria García García. Emi Ciudad Melero va excusar la seva assistència i no va poder assistir a l’acte d’aquest dimecres

L’alcalde, Lucas Ramírez, va assenyalar que les mestres havien ajudat “a pujar el futur del municipi” des de “l’amor i el respecte”, tot inculcant valors i donant a conèixer també la cultura i història d’Olèrdola. Després de subratllar la importància dels mestres en les vides de les persones, Ramírez va assenyalar que el vincle que estableixen “suposa creure en la capacitat de cada infant per tirar endavant, i per descobrir i desenvolupar tot el potencial que porta dins”. Per Ramírez, es tracta d’una estimació “que es reafirma dia a dia, quan es dona confiança a l’altre, deixant-lo expressar tal com és sense ser jutjat, ajudant-lo a reforçar l’autoestima imprescindible per créixer”. L’alcalde va tancar la seva intervenció agraint a les mestres i al mestre que s’havien jubilat “la tasca feta durant aquests anys al municipi d’Olèrdola” i  va expressar l’agraïment   que “ajuntament, veïns, famílies i nens donem a la tasca que heu desenvolupat durant gran part de la vostra vida”.(àudio)

Àngels Agramunt, exdirectora de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, va recordar que havia estat “una experiència fantàstica” treballar a Olèrdola i va agrair la feina de l’Ajuntament “que sempre ha ajudat molt”.(àudio)

Teresa Gustems va treballar 35 anys a l’escola de Moja. Va sentir-se orgullosa d’haver format part del claustre de l’escola i va recordar el canvi que va suposar el trasllat de “l’escola vella”, des de la plaça de l’Església, a l’actual seu del centre. Destacava el paper del mestre en educar i formar els alumnes i manifestava que havien tingut el recolzament de les famílies en tot moment. Gustems també assenyalava que l’amistat continua després d’haver passat el dia a dia a l’escola i recordava la seva feina com a responsable de la biblioteca de l’escola. Gràcies al projecte “.Edu” es va assolir suport per catalogar i informatitzar la biblioteca i va afegir que la direcció de l’escola i el claustre havien cregut en la biblioteca i la dinamització de la lectura. Gustems segueix col·laborant amb el centre i va manifestar que se sent “dins de l’escola”.(àudio)

Pep Mitjans va assegurar  que els seus darrers 10 anys de carrera professional, passats a l’escola Circell de Moja, havien estat “molt bons, per no dir els millors”. Va apel·lar a l’Ajuntament a que tingués present que “l’escola d’un poble és la vida d’un poble”.(àudio)

Carme Ortoll, vinculada a l’escola Circell de Moja des de l’any 1987, posava l’accent en què havia “estat fàcil” la feina i que la diversitat havia permès fer “equips humans plens d’energia”. També indicava que tots els ajuntaments “a la seva manera” havien acompanyat a les escoles del municipi. (àudio)

Ortoll també subratllava la importància que l’acte de reconeixement a la tasca dels mestres “com a col·lectiu” sigui feta en nom dels veïns.

L’acte va finalitzar amb la signatura del llibre d’honor de l’Ajuntament per part de les persones que rebien el reconeixement.

Escolta l'acte clicant aquí

Escolta les entrevistes a Lucas Ramírez, Pere Sadurní, Carme Ortoll, Àngela Agramunt i Teresa Gustems, clicant aquí

 

 

Document Actions