Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola recorda que la majoria de tales d’arbres que s’han succeït al municipi han estat motivades per malalties

La regidora de medi natural, Mireia Mancera, recorda que les actuacions es fonamenten en informes molt complerts de l’empresa de jardineria

dimarts 15 desembre 2020

 

La regidora de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Mireia Mancera, ha recordat que les  tales de s’han produït aquest any al municipi han estat motivades per malalties dels arbres. Totes les actuacions estan fonamentades en informes tècnics “molt complerts” que elabora l’empresa especialitzada adjudicatària al municipi del servei de jardineria. En espècies com els pollancres o les palmeres, incidències com una trencadissa de branques poden tenir conseqüències fatals per a l’exemplar.(àudio)

Així, les actuacions no són “indiscriminades” i estan molt motivades, amb l’ànim de realitzar  intervencions ajustades en cada situació. Va ser el cas de l’Avinguda Arboçar, a Sant Pere Molanta, on es van acabar talant 5 arbres. O bé el de la plaça de la Vinera de Moja, amb la tala de pollancres.(àudio)

En casos com la Vinera s’opta per substituir els arbres talats per exemplars d’espècies autòctones, com és el cas del roure en aquesta plaça. (àudio)

En el darrer ple de l’Ajuntament el govern va explicar, a pregunta d’ERC, que la gran majoria dels 26 arbres talats al carrer Sindicat de Moja durant aquest mes de desembre estaven malalts i no es reemplaçarien amb nous arbres. L’espai “es quedaria així” per decisió dels veïns.

Document Actions