Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola recupera la convocatòria d’ajuts municipals per destinar habitatge a lloguer assequible

Inclou subvencionar obres de rehabilitació, pagar documentació necessària pels habitatges i compensar la diferència entre preu de mercat i preu de lloguer assequible
Isabel Castillo, treballadora responsable del Punt d’Informació d’Habitatge Municipal; i Jordi Álvarez, regidor d'habitatge
Isabel Castillo, treballadora responsable del Punt d’Informació d’Habitatge Municipal; i Jordi Álvarez, regidor d'habitatge

dimarts 05 març 2024

Des d’aquest dimecres i fins el 14 de novembre resta obert el termini per presentar les sol·licituds d’ajuts a la rehabilitació i promoció d’habitatges destinats a lloguer assequible. La convocatòria va ser aprovada per la Junta de Govern de l’Ajuntament d’Olèrdola i  suposa recuperar, tot actualitzant-lo, aquest programa d’ajuts municipal que té el propòsit d’incrementar a Olèrdola la xifra d’habitatges amb preus de  lloguer assequibles destinats a  gent jove de fins a 35 anys.

El programa contempla 3 línies d’ajuts diferenciades que es destinen a propietaris d’habitatges del municipi d’Olèrdola perquè puguin destinar els seus habitatges  a lloguer, amb un preu més assequible i més baix que la mitjana del mercat.

La primera de les línies d’ajut preveu subvencions del 75% del cost de les obres de rehabilitació o adequació, amb un màxim de 10.000 €, amb la condició que aquests habitatges, un cop rehabilitats, s’ofereixin en lloguer assequible per joves.

La segona línia d’ajut és la subvenció de l’informe tècnic necessari per tal d’aconseguir la cèdula d’habitabilitat i/o el certificat d’eficiència energètica dels habitatges que es destinin a lloguer assequible per a joves. Se subvencionarà fins al 100% amb un màxim de 250€ per habitatge. Aquest programa d’ajuts és compatible amb l’obtenció d’una subvenció per rehabilitació d’habitatge.

I la tercera línia d’ajuts, compatible també amb l’obtenció de les altres dues, són ajuts per compensar la reducció del preu del lloguer, amb un import de 250 euros al mes per al primer any del contracte.

Isabel Castillo, treballadora de l’Ajuntament d’Olèrdola responsable del Punt d’Informació d’Habitatge Municipal, resumia els trets principals de la convocatòria.(àudio)

El regidor d’habitatge de l’Ajuntament d’Olèrdola, Jordi Álvarez, subratllava que l’objectiu d’aquest programa d’ajuts és que “el jovent continuï a Olèrdola”.(àudio)

IBI bonificat el 95%

Per participar en el programa d’ajuts, cal que l’habitatge estigui inscrit a la Borsa de Lloguer del Consell Comarcal, amb un preu de lloguer igual o inferior a 368,8€ al mes pels habitatges de menys de 50 m2; de 442,6€ pels habitatges d’entre 51 i 75 m2; i de 516,42€ pels habitatges de més de 75 m2. Les persones que posin en seu habitatge dins de la Borsa es beneficiaran d’un 95 % de bonificació de l’IBI.

Isabel Castillo indicava que els estudis fets constataven la falta d’oferta de lloguer assequible a Olèrdola.(àudio)

Jordi Álvarez feia notar que el govern actuava davant aquesta realitat de falta d’oferta assequible.(àudio)

La documentació per sol·licitar algun d’aquests ajuts del programa es pot obtenir a la web municipal. La tramitació es pot fer també presencialment al Punt d’Informació d’Habitatge Municipal, situat a l’OAC de l’Ajuntament d’Olèrdola.

Escolta l’entrevista a Jordi Álvarez i a Isabel Castillo, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions