Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament referma el seu compromís amb les polítiques actives d’ocupació i les promou al municipi

Aquest dijous es fa una nova xerrada informativa i dimarts una sessió dedicada a creació i acompanyament d’empreses
Moment de la xerrada aquest dimarts a Moja
Moment de la xerrada aquest dimarts a Moja

dijous 11 maig 2017

Aquest dimarts a la tarda tenia lloc al Centre Cívic La Xarxa de Moja la primera de les xerrades convocades a Olèrdola per a difondre els serveis d’ocupació que tenen al seu abast els veïns del municipi. La segona de les sessions informatives dedicades a donar a conèixer el Servei Local d’Ocupació s’ha convocat aquest dijous, a les 7 de la tarda, al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta. El  cicle de sessions informatives finalitzarà dimarts de la setmana que ve, 16 de maig, amb una xerrada dedicada al servei de creació i acompanyament  d’empreses. La convocatòria s’ha fixat les 8 del vespre, al Centre Cívic La Xarxa de Moja.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, refermava el compromís de l’Ajuntament amb les polítiques actives d’ocupació i resumia que el principal propòsit és el de facilitar al màxim la inserció laboral dels veïns, tenint també present les possibilitats que ofereix la gran presència d’empreses establertes a Olèrdola.(àudio)

El Servei Local d’Ocupació ofereix a les persones que busquen feina o volen canviar la seva situació laboral, una assessorament i acompanyament en aquest procés, orientant-los en la presa de decisions per millorar la seva situació vers el mercat de treball.

L’assessorament és  individualitzat per a fer així un pla personal per a la inserció laboral, analitzant la situació de cadascú, el nivell de qualificació professional, l’experiència laboral , interessos i expectatives professionals. S‘analitzen les oportunitats que ofereix el mercat de treball en coherència amb les característiques de cada demandant de feina i es posa a l’abast diferents actuacions.

Des del Servei Local d’Ocupació també es gestiona el programa de Garantia Juvenil, que garanteix oportunitats per als joves i ajuts a les empreses, basant-se en programes de : formació, inserció, emprenedoria i autoocupació, i orientació laboral. El Servei Local d’Ocupació es pot trobar el 2n i 4t dimecres de cada mes al Centre Cívic La Xarxa de Moja, en horari de 9 a 14h. I en el mateix horari, el 1r i 3r dimecres de cada mes, al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta.

D’altra banda, el servei d’acompanyament a empreses té com a finalitat millorar la competitivitat i el creixement de les empreses. S’assessoren a les petites i mitjanes empreses en aquells àmbits que poden millorar el seu dia a dia. Les accions principals inclouen assessorament personalitzat, identificació de factors que dinamitzin les empreses, la detecció de necessitats d’internacionalització i innovació, suport per cobrir necessitats de personal, detecció de perfils professionals més demandats, realització de sessions de formació, accés a informació actualitzada de les subvencions vigents i accés a línies de finançament vigents. En la xerrada de dimarts que ve, tal i com indicava Lucas Ramírez, s’informarà dels ajuts que tenen a la seva disposició els emprenedors i les petites empreses.(àudio)

Des del  Servei local d’Ocupació, amb la implicació del mateix alcalde, periòdicament es visiten empreses del municipi per conèixer de primera mà les seves necessitats i informar directament de les possibilitats que ofereix el treball conjunt amb l’administració. L’alcalde resumia que aquesta feina directa dóna bons resultats.(àudio)

Les xerrades convocades aquests dies a Olèrdola són obertes a tothom, però es recomana inscripció prèvia. Es pot fer trucant a l’Ajuntament d’Olèrdola, al telèfon 93 890 35 02; o bé  al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, al 93 890 00 00.

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions