Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola regala bosses compostables a cada llar del municipi

L’Ajuntament preveu realitzar aquests lliuraments gratuïts cada dos mesos

dilluns 25 maig 2020

 

En el butlletí municipal “Olèrdola Informació” d’aquest mes de maig s’inclou un val bescanviable per un paquet de bosses compostables. La publicació, editada per l’Ajuntament d’Olèrdola, es fa arribar a totes les llars del municipi i es preveu que durant aquesta setmana s’hagi completat la seva distribució.

En el mateix butlletí l’Ajuntament d’Olèrdola recorda que la bossa compostable és obligatòria per a la recollida de la fracció orgànica. Així es va decidir poc després de l’inici de la implantació de la  recollida d’aquesta fracció, atenent a que aquesta tipologia de bosses es degraden juntament amb les restes de menjar. La utilització de bosses de plàstic per recollir els residus orgànics provoca que el plàstic s’introdueixi en la cadena de producció del compost, encarint-ne el procés i provocant, a més, que el compost sigui pitjor.

La regidora de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Mireia Mancera, resumeix que aquests lliuraments gratuïts persegueixen el doble propòsit de millorar la recollida de la fracció orgànica en els nuclis on està implantat el porta a porta i, en  les urbanitzacions i barris on no hi ha aquesta recollida, “començar a fer pedagogia” sobre la necessitat de recollir aquesta fracció de manera separada.(àudio)

Fins fa un temps aquestes bosses compostables es podien adquirir en comerços del municipi a preus reduïts, gràcies al suport de l’Ajuntament d’Olèrdola.  La regidora de medi natural confia que amb el canvi “es millori la recepció” i augmenti l’ús de les bosses compostables.(àudio)

Mancera subratlla que l’Ajuntament vol fomentar i potenciar la recollida d’aquesta fracció regalant un paquet de bosses compostables a cada llar, de qualsevol dels barris o nuclis del municipi, independentment del model de recollida que hi hagi. La regidora de medi natural assenyala que fomentar la recollida de la fracció orgànica suposa reforçar un hàbit respectuós amb el medi ambient.

Els establiments col·laboradors on es pot bescanviar el val per obtenir les bosses compostables són: Embotits Mitjans i Queviures La Sílvia a Moja; Carns Cal Ton a Sant Pere Molanta; i al Restaurant Masia Catalana-La Casa del Conill, a Sant Miquel d’Olèrdola. La seu de l’Ajuntament, actualment al Centre Cívic La Xarxa de Moja per les obres de reforma de l’edifici consistorial, també és un punt de distribució d’aquestes bosses. Per obtenir els paquets de bosses en aquests punts de distribució, de manera gratuïta, només cal retallar el val bescanviable que es troba en la pàgina 16 del butlletí.

L’Ajuntament preveu realitzar aquests lliuraments gratuïts de paquets de bosses compostables amb periodicitat bimensual. Si s’utilitza una bossa compostable cada dos dies, l’Ajuntament calcula que en els 1.500 habitatges del municipi es podrà fer ús de bosses compostables  de manera gratuïta, facilitades per l’Ajuntament, sense necessitat de comprar-les.(àudio)

L’Ajuntament adverteix que es pot donar el cas que en algun d’aquests punts de distribució no es subministrin bosses fins a l’aixecament de l’estat d’alarma. Per això es demana paciència als veïns que es puguin veure afectats. En aquests moments hi ha bosses en estoc i l’Ajuntament està pendent de la compra de més unitats. La butlleta, si no es pot bescanviar ara, es pot guardar per a la propera distribució.

 A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

Document Actions