Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola renovarà la xarxa d’enllumenat públic introduint lluminàries LED

La substitució es preveu completar a tots els nuclis del municipi i s’estima que l’estalvi superaria el 50% del consum actual
Juanma Samblás, regidor de via pública
Juanma Samblás, regidor de via pública

divendres 18 desembre 2015

L’Ajuntament d’Olèrdola preveu completar en aquest mandat municipal la renovació de la xarxa d’enllumenat públic introduint lluminàries LED. Juanma Samblás, regidor de via pública de l’Ajuntament d’Olèrdola, ha explicat que el projecte de canvi massiu de lluminàries l’està treballant actualment l’ajuntament amb la Diputació. Les dues institucions col·laboren en  l’elaboració d’una auditoria lumínica que fonamentarà  en detall propostes d’actuació com aquest canvi de lluminàries per a promoure l’eficiència energètica.

El pressupost de l’actuació és de 500.000 euros, dels quals 150.000 els aporta la Diputació. El canvi de lluminàries es procediria a fer entre el 2016 i el 2017. L’Ajuntament pagaria la inversió repartida en els quatre anys del mandat municipal que s’acaba d’estrenar. El pressupost municipal aprovat pel 2016 ja recull destinar 108.000 euros per aquest concepte.(àudio)

Al municipi hi ha 1.800 lluminàries. La substitució introduint el sistema LED representaria un estalvi superior al 50% dels consums actuals. El 70% del pressupost del projecte es destinarà pròpiament al canvi de lluminàries i el 30% restant es preveu dedicar a inversions de millora de la xarxa.(àudio)

Pendent de resoldre l’aplicació tècnica més convenient per a procedir a la substitució de les lluminàries, en funció de l’indret del municipi, la voluntat de l’ajuntament és la de poder arribar a completar el canvi a tots els nuclis si calgués . Samblás indicava que a hores d’ara no es pot precisar amb exactitud quantes lluminàries es podrien substituir amb el pressupost disponible, però destacava que “en tractar-se d’una inversió que millora l’eficiència, es pot ampliar aplicant romanents de tresoreria els propers anys”.(àudio)

Samblás també ha assenyalat que l’actual empresa adjudicatària del servei d’enllumenat públic “no ha complert” amb part dels compromisos estipulats al contracte d’adjudicació. Samblás reconeixia que moltes de les queixes dels veïns estan justificades i explicava que l’ajuntament ha iniciat els procediments per a reclamar a l’empresa  el compliment de les seves obligacions. El regidor de via pública ha avançat que el contracte s’extingeix aquesta propera primavera i l’Ajuntament ja està començant a treballar les bases per al nou concurs, amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona.

Escolta l'entrevista a Juanma Samblás, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions