Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola reorganitzarà el calendari fiscal ajornant el pagament de tributs

L’alcalde, Lucas Ramírez, exposa que la mesura busca minimitzar la pressió fiscal per a les famílies i empreses del municipi

dijous 09 abril 2020

 

L’Ajuntament d’Olèrdola reorganitzarà el calendari fiscal, amb l’ajornament del pagament de tributs per a les empreses i famílies del municipi. L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, així ho ha avançat  durant una entrevista aquest dijous a l’emissora municipal de ràdio, Canal 20-Ràdio Olèrdola. Ramírez ha indicat que aquesta nova calendarització és una mesura que han consensuat els quatre grups municipals de l’Ajuntament d’Olèrdola, amb l’ànim d’estar al costat de la ciutadania i del teixit econòmic present a Olèrdola  i “d’adaptar els terminis de pagament” a la situació de dificultat econòmica. Un dels criteris a l’hora de fixar les noves dates de pagament dels tributs, tal i com resumia l’alcalde, és el d’intentar que “en 2 o 3 mesos, la pressió fiscal sigui la mínima possible”.(àudio)

Ramírez precisa que les mesures que es preveuen aprovar ara són ajornaments, no pas bonificacions. L’alcalde exposa que les modificacions a les ordenances fiscals, de produir-se, entrarien en vigor l’any 2021, d’acord amb la normativa.(àudio)

Una de les primeres actuacions ja preses ha estat l’ajornament del pagament, fins a juny, de l’impost de vehicles. Entre els mesos de juny i juliol es preveuen situar els terminis per a fer front als  tributs de menor import.(àudio)

El contingut precís d’aquesta reorganització del calendari fiscal es preveu acordar en breu. En propers serveis informatius el detallarem, un cop l’Ajuntament estableixi el procediment previst per a la seva aprovació.

En un altre ordre de coses, l’alcalde posava en valor que aquests dies l’Ajuntament segueix en actiu i funcionant, prioritzant els serveis essencials. Així, recordava que l’Oficina d’Atenció Ciutadana funciona, de manera no presencial, atenent a la ciutadania en el seu horari habitual per mitjans telemàtics en totes aquelles qüestions i sol·licituds que els hi facin arribar. També es continua prestant telemàticament els serveis socials, fent seguiment a les persones en situació de vulnerabilitat al municipi, avaluant les necessitats d’ajuts i resolent-les, així com fent actuacions per a prevenir possibles casos de violència masclista. Els guàrdies municipals mantenen, sense reduccions d’horaris, els seus serveis presencials; i el Servei de Comunicació de l’Ajuntament, a través dels mitjans de comunicació municipals, manté diàriament actualitzades les informacions relacionades al municipi sobre la crisi generada per la COVID-19.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties.

Document Actions