Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola rep 12 sol·licituds de compostadors domèstics

Els veïns faran ara un taller d’autocompostatge i podran optar a una bonificació del 15% en la taxa de la brossa
El març de 2010 ja es va fer una primera campanya de cessió de compostadors
El març de 2010 ja es va fer una primera campanya de cessió de compostadors

dijous 07 febrer 2013

L’Ajuntament ha rebut 12 sol·licituds per a obtenir la cessió d’ús d’un dels 28 compostadors domèstics que es posaven a la disposició de les famílies d’Olèrdola. D’aquestes sol·licituds, 5 corresponien a Daltmar, 3 a Can Trabal, 2 a barriades i 2 més a masies. Aquesta és la distribució territorial de les peticions arribades a l’Ajuntament fins l’1 de febrer, data  fixada com a termini inicial per a rebre les sol·licituds.

La tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, Cristina Badell, explica que malgrat no sol·licitar-se tots els compostadors disponibles, són optimistes perquè han notat interès per part dels veïns.(àudio)

El compostador és un recurs que permet reciclar la fracció de la brossa orgànica i les restes de poda, transformant-les en compost d’alta qualitat. Amb aquesta acció, l’Ajuntament dóna continuïtat a la campanya iniciada el març de 2010, que va comportar la cessió de compostadors a 12 llars del municipi i a les escoles d’Olèrdola.

A diferència de la primera campanya, en aquesta ocasió s’han prioritzat les masies, disseminats i urbanitzacions, donat que en aquests habitatges no hi ha implantada la recollida de la fracció orgànica porta a porta. Un altre canvi respecte la campanya anterior és que per rebre el compostador el veí beneficiari ha d’abonar 20 euros.

Cristina Badell indica que un dels possibles motius que han pogut fer que algunes famílies no acabessin de sol·licitar el compostador és l’abonament que es requeria d’aquests  20 euros. Les famílies que sí han formalitzat la sol·licitud ara hauran de fer un taller d’autocompostatge i durant l’any rebran l’assessorament de tècniques de la Mancomunitat.(àudio)

Les llars que han obtingut el compostador gaudiran d’una subvenció del 15% de la quota establerta en la taxa d’escombraries. Aquesta bonificació es preveu mantenir durant els anys, mentre que els 20 euros per a rebre el compostador només s’han d’abonar un únic cop. Gràcies a la distribució del material explicatiu de la campanya s’ha pogut detectar que, sobretot en masies, hi ha una vintena d’habitatges que fan l’autocompostatge casolà de la fracció orgànica. L’acció informativa de l’Ajuntament els ha permès conèixer en alguns casos que podien optar a aquesta bonificació del 15% de la quota de la taxa d’escombreries.

Ara des de l’Ajuntament estan obert a acceptar les sol.licituds de compostadors que arribin en els propers dies.  També es plantegen fer més endavant una campanya per promoure la cessió d’ús. (àudio)

Les sol·licituds corresponen a veïns de diferents edats que resideixen en habitatges on hi conviuen més de tres persones.

Escolta l'entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions