Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola rep per cinquè any consecutiu el reconeixement d’Administració Oberta de Catalunya

Olèrdola està entre els 10 municipis catalans capdavanters en maduresa digital de la franja de població de 1.001 a 5.000 habitants
Jordi Catasús, regidor de Govern obert, democràcia activa i participació
Jordi Catasús, regidor de Govern obert, democràcia activa i participació

divendres 31 març 2023

L'Ajuntament d'Olèrdola ha tornat a rebre, per cinquè any consecutiu, el Reconeixement Administració Oberta, un guardó que atorga el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i que destaca el compromís del món local en la transformació digital de l’administració pública. Els Reconeixements Administració Oberta inclouen set categories, sis d'elles per als ajuntaments segons el nombre d'habitants, i una per a Consells Comarcals. L'Ajuntament d’Olèrdola ha estat de nou guardonat com un dels 10 més destacats  el 2022 dins la categoria d'ajuntaments de 1.001 a  5.000 habitants. 

Els guardons es donen a les administracions locals de Catalunya que més i millor s’estan transformant digitalment, i s'atorguen a partir dels resultats dels indicadors del Mapa d'Administració Digital, de les dades d'ús dels serveis AOC i de l'anàlisi de les webs dels 947 ens locals. Aquests premis signifiquen un reconeixement públic als ens que destaquen en la transformació digital, “tant pel que fa a la seva relació amb la ciutadania com en la seva gestió interna”. Així ho posa de manifest Jordi Catasús, regidor de Govern Obert, democràcia activa i participació de l’Ajuntament d’Olèrdola, tot subratllant que la digitalització facilita que la ciutadania accedeixi a serveis. (àudio)

Aquests reconeixements es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital que realitza el Consorci AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’indicadors objectius, les dades d'ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals. En el cas de l’Alt Penedès, en aquesta franja de població, també ha estat reconegut l’Ajuntament de Subirats.

Jordi Catasús indicava que “no és massa freqüent ni fàcil, tenint en compte les dimensions de l’Ajuntament d’Olèrdola”, assolir aquest manteniment entre els 10 millors ajuntaments catalans en maduresa digital en la franja dels 1.001 a 5.000 habitants.(àudio)

L’acte de lliurement dels Reconeixements d’Administració Oberta de Catalunya tenia lloc aquest dimecres a la Sala petita del Kursaal, a Manresa, i el lliurament va anar a càrrec de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; del president de Localret, Jaume Oliveras;  i del director gerent de l’AOC, Santi Gallardo.

El regidor de Govern Obert, democràcia activa i participació recordava que el lliurament d’aquest reconeixement arriba just una setmana després d’haver revalidat l’Ajuntament d’Olèrdola la distinció Infoparticipa que atorga la UAB per la qualitat i transparència de la informació pública que ofereix l’Ajuntament a través de la seva web. Catasús feia notar que els dos reconeixements “van lligats i es complementen”.(àudio)

Amb l’ànim de seguir millorant en  polítiques digitals, Catasús avançava que en el ple de la setmana que ve es preveu aprovar l’adhesió de l’Ajuntament d’Olèrdola a l’agenda digital dels municipis de Catalunya impulsada pel Consorci Localret.

Escolta l’entrevista a Jordi Catasús, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Galeria d'Imatges

AOC1-OK.jpg

Document Actions