Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola revalida el segell Infoparticipa assolint el 94% dels indicadors avaluats

El distintiu l’atorga la UAB i reconeix la qualitat i transparència de la informació de la web municipal
Jordi Catasús, regidor de Comunicació
Jordi Catasús, regidor de Comunicació

dimarts 03 maig 2022

L’Ajuntament d’Olèrdola ha obtingut el  Segell InfoParticipa 2021 a la qualitat i transparència de la comunicació pública local. Aquest distintiu, creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, el rep l’Ajuntament d’Olèrdola per sisena vegada, després de complir amb el 94 % dels 52 indicadors de transparència avaluats. El resultat supera el ja excel·lent 92% d’assoliment que obtenia l’Ajuntament en l’anterior avaluació. La valoració es pot consultar a la web InfoParticipa 

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que s’atorga a partir de les avaluacions realitzades als webs municipals. S’analitza la informació que contenen sobre els representants polítics del seu municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació es posen a l’abast de la ciutadania. Es tracta d’una marca de qualitat que busca donar garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, essent “un incentiu pels responsables polítics i tècnics”, tal i com resumeix la mateixa UAB.

“Màxima informació amb màxima qualitat”

El regidor de Comunicació de l’Ajuntament d’Olèrdola, Jordi Catasús, feia notar que aquest reconeixement es renovava després d’haver incrementat els objectius assolits. Per Catasús, això era gràcies a la voluntat del govern municipal d’Olèrdola d’oferir “el màxim d’informació amb el màxim de qualitat possible” i al treball transversal dels tècnics de l’Ajuntament.(àudio)

Per obtenir el 100% d’indicadors avaluats a l’Ajuntament d’Olèrdola només li resten per complir  3 dels 52 criteris que s’examinen. Tot i assenyalar que els punts que falten “són els punts més complexos”, Catasús assenyalava que l’Ajuntament ja treballa amb el propòsit de seguir avançant i assolir nous objectius abans d’acabar aquest mandat(àudio) 

Millor puntuació de l’Alt Penedès

Amb el  94% de grau de compliment Olèrdola i Santa Margarida i els Monjos són els dos ajuntaments  de l’Alt Penedès que han obtingut la puntuació més elevada en aquest distintiu que valora les “bones pràctiques” en matèria de comunicació a partir de l’anàlisi de les webs municipals. L’únic municipi de la Vegueria que supera Olèrdola és Calafell, que ha arribat al 100% de compliment.

Catasús subratlla el mèrit que suposa mantenir l’obtenció de la distinció, perquè representa que de manera continuada s’assoleixen els criteris de transparència. En aquesta mateixa línia, el regidor de Comunicació ja avança que ben aviat es procedirà a fer una actualització del grau d’assoliment de PAM (Pla d’Acció de Mandat) i es podrà comprovar com s’ha crescut en el compliment de les actuacions planificades fins el 2023.(àudio)

L’acte presencial d’entrega dels guardons tindrà lloc el proper dilluns 9 de maig,  a les 17 hores, a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB.

Escolta l’entrevista a Jordi Catasús, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions