Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola revalida el segell Infoparticipa per la qualitat i transparència de la informació de la web municipal

Olèrdola compleix amb el 89’5% dels indicadors avaluats en aquest distintiu que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona

dilluns 15 juny 2020

 

 L’Ajuntament d’Olèrdola rebrà el Segell InfoParticipa 2019 a la qualitat i transparència de la comunicació pública local, un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. Olèrdola rep la distinció per quarta vegada, després de complir amb el 89’5 % dels 48 indicadors de transparència avaluats.

Salvi Vendrell, coordinador de noves tecnologies de l’Ajuntament d’Olèrdola, feia notar que es revalida aquest reconeixement en un any en què s’ha incrementat el grau d’exigència qualitatiu.(àudio)

La dada fa que el d’Olèrdola se situï de nou com un dels ajuntaments de la comarca de l’Alt Penedès amb millor puntuació en aquest distintiu que valora les “bones pràctiques” en matèria de comunicació a partir de l’anàlisi de les webs municipals.

Només l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, amb un 91’6% de compliment, supera en puntuació l’Ajuntament d’Olèrdola. Altres  dos municipis de l'Alt Penedès(  Vilobí i Vilafranca), se situen amb el 50 i el 62’5% de compliment, respectivament. La resta d’ajuntaments de la comarca, 23 de 27 municipis, no arriba a l’aprovat. Salvi Vendrell posava en valor l’obtenció d’aquest segell tenint en compte la dificultat que comporta obtenir-lo, atès que són pocs els municipis de menys de 5.000 habitants que assoleixen el reconeixement. Vendrell avança que l’Ajuntament ja treballa perquè l’any que ve es compleixi amb el 100% dels indicadors.(àudio)

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) als webs municipals que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col•lectius i quines formes de participació posen al seu abast. Es tracta d’una marca de qualitat que busca donar garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, i vol ser un incentiu pels responsables polítics i tècnics.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

Document Actions