Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola s’adhereix al manifest “Cooperació contra el coronavirus”

En el manifest es fa una crida a que les administracions locals mantinguin el seu compromís humanitari

divendres 05 juny 2020

 

Per unanimitat ,el ple  d’aquest dimarts acordava l’adhesió de l’Ajuntament d’Olèrdola al manifest “Cooperació contra el coronavirus”, promogut per la Confederació de Fons de Cooperació amb la voluntat de donar resposta solidària des del món local a necessitats que afronten els països en vies de desenvolupament per combatre la COVID-19. En el manifest es fa una crida a que les administracions locals mantinguin el seu compromís humanitari i reforcin les seves polítiques de cooperació al desenvolupament i solidaritat internacional per eradicar aquesta i altres pandèmies que afecten el planeta. El manifest subratlla que “fins que tots estiguem fora de perill ningú estarà fora de perill. Només ens en sortirem junts, actuant globalment.”

Jordi Catasús, portaveu d’ApO, posava de relleu que la Confederació de Fons era una xarxa municipalista experimentada en l’àmbit de la cooperació.(àudio)

Els altres tres grups municipals van manifestar el seu acord en l’adhesió. En el cas d’ERC, Fina Mascaró feia una crida també a no oblidar les persones que moren buscant una vida millor.(àudio)

Abans d’iniciar l’apartat de mocions, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola va guardar un  minut de silenci en homenatge i record a les víctimes del coronavirus.

Informacions de les regidories

En l’apartat d’informacions de les diferents regidores, el regidor d’ensenyament, Pere Sadurní, explicava que la preinscripció pel proper curs deixava  “bones notícies” pel municipi perquè les escoles consolidaven les seves dades. Així, a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta s’han confirmat 17 sol·licituds de preinscripcions, 22 a l’escola Circell de  Moja, mentre que a les escoles bressol del municipi, sumant continuïtats i noves inscripcions, hi ha 12 infants a l’escola El Pàmpol de Sant Pere i 18 a l’escola bressol Gotims de Moja. Sadurní va aprofitar per fer un agraïment públic a les mestres pel seu esforç en aquests dies. En l’àmbit de turisme, Sadurní exposava la feina d’elaboració de 5 noves rutes de senderisme i l’actualització amb més imatges de l’apartat de turisme de la web municipal.

La regidora de medi natural, Mireia Mancera, recordava la prohibició de fer activitats amb foc i treballs  forestals, del 15 de juny al 15 de setembre. En casos excepcionals,  cal demanar autorització. També anunciava que s’havia demanat l’increment de freqüència de recollida dels contenidors d’envasos i que es reforçaria el servei de jardineria amb “una posta a punt” del manteniment dels espais verds.

Anna Boada, regidora de sanitat, indicava que els consultoris havien retornat als horaris previs a l’estat d’alarma, incloent com a novetat més destacada la represa de l’atenció al consultori de Sant Miquel. També posava de manifest que al municipi no s’havia hagut de lamentar cap mort a causa del coronavirus.

El regidor d’urbanisme, Juanma Samblás, exposava que el projecte de reurbanització del carrer Manel Crespo de Sant Pere Molanta estava pràcticament definit i que es presentaria als veïns. També detallava que estaven apunt els avantprojectes de reforma de rambla Pau Casals a Moja per a fer-ne una exposició pública.

Jordi Catasús, regidor de comunicació, explicava que s’havia creat un subdomini a la web municipal per allotjar els arxius d’àudio i vídeo, amb l’avantatge que es podran escoltar sense necessitat de descarregar-los i així serà més fàcil accedir-hi des de dispositius mòbils. També anunciava que es treballa per recollir material audiovisual de les trobades d’Olèrdola per celebrar els 40 anys de la festa del municipi.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, va donar lectura a la carta que la consellera de presidència, Meritxell Godó, ha adreçat als ajuntaments per agrair la feina feta, el seu “esforç i implicació” per fer front “a l’emergència i a la postemergència”.

Precs i preguntes

L’apartat de  precs i preguntes el va iniciar el portaveu del govern, Jordi Catasús, donant resposta a preguntes fetes en l’anterior sessió. Responent a ERC anunciava que estudien la forma per a commemorar els 25 anys del butlletí municipal “Olèrdola Informació”. En resposta al grup de JxO, Catasús explicava que ApO havia decidit no aportar al festival “Olèrdola amb La Marató” el 35% de la retribució que els regidors reben per l’assistència a un  ple, tal i com proposava JxO. Catasús indicava que és un acte concret que es fa a Olèrdola per la Marató, però al municipi se’n fan més. Des d’ApO són partidaris a que cadascú  decideixi “en quin acte col·laborar i amb quina quantitat”.

A pregunta en el ple de dimarts del grup del PSC-Units, Catasús va informar que s’havien superat les 200 altes al servei d’informació municipal per WhatsApp.

Junts per Olèrdola va felicitar a l’AE Moja pel seu ascens a 2a Catalana. També va voler aclarir que no es demanava “diner públic” per al Festival de la Marató, sinó de l’assignació que reben com a regidors per assistir al ple. El 35% que es demana suposa 100 € de cadascú. En la rèplica, l’alcalde recordava el suport municipal que rep l’esdeveniment i assenyalava que per a rebre subvenció calia constituir-se com a entitat.

La regidora portaveu d’ERC, Fina Mascaró, va referir-se a una resposta rebuda per escrit per a destacar que el conveni amb Comerç del Foix “no existeix”, quan en l’anterior ple es va explicar que s’aprovava una partida com a conseqüència del conveni. La regidora d’ERC també feia notar que no s’havia respost a quants establiments els hi interessava aquesta iniciativa. L’alcalde explicava que s’hi estava treballant. A preguntes d’ERC, el govern va respondre que s’estava treballant igualment en el congrés sobre Mir Geribert i que es preveia tenir finalitzat el PAM(Pla d’Actuació Municipal) del mandat abans de juny. De l’elaboració del Codi de Bon Govern, reclamat per quarta vegada des del 2017 per ERC, el govern indicava que “s’ha d’acabar de valorar i en el seu moment ja s’informaria”.

També es va retreure al govern que s’assabentessin per la premsa de que a Olèrdola hi hauria Casal d’Estiu. L’alcalde explicava que s’havia estat en comunicació amb el Consell Esportiu, l’entitat que l’organitza, i que la decisió havia estat conjunta.

Des d’ERC de nou es  reclamava en el ple la llibertat dels presos polítics “que viuen un confinament continu”. En quest cas desitjant que “es faci justícia” en la revisió que del seu cas ha de fer el Tribunal Constitucional els dies 16 i 18 de juny.

Pere Sadurní va explicar que es preveia un menor número d’inscrits al Casal d’Estiu i per això només es faria a Moja, complint amb tota la normativa de seguretat. També responia en el ple que , després de consultar-ho amb les famílies, s’havia decidit no reobrir les escoles bressol atès el poc ús presencial que se’n faria.

Document Actions