Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola s’adhereix al manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus

Es reclama poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions i anul·lar les mesures de la LRSAL que limiten l’autonomia local

dimecres 15 abril 2020

 

A través d’un decret d’Alcaldia signat aquest dimarts, amb l’acord dels quatre grups municipals representats al consistori, l’Ajuntament d’Olèrdola s’ha adherit al manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus. Elaborat per l’Associació Catalana de Municipis, la Federació Catalana de Municipis i l’Associació de Micropobles de Catalunya, el manifest posa l’accent en la necessitat que els municipis disposin dels recursos suficients per afrontar les conseqüències de la crisi generada pel COVID-19.

S’assenyala que “la nostra principal prioritat ha de ser tallar de manera efectiva la cadena de transmissió del virus”. Per aconseguir-ho, es defensa que “cal un confinament estricte”. 

Des del món local es demana a les administracions supramunicipals “que les mesures que s’estan prenent a curt termini tinguin com a eix central i com a prioritat la salut de les persones, en especial de les més vulnerables al virus, i l’adequació de les infraestructures sanitàries per tal que el personal dels centres hospitalaris pugui desenvolupar la seva tasca amb garanties”. 

 En l’àmbit econòmic es reclama que “ cal legislar per crear les condicions idònies per a què els autònoms, les petites i mitjanes empreses i, en general, el teixit productiu del  nostre país pugui tenir un horitzó de recuperació ràpida amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat quan abans millor”.

Des del món local es reclama “poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de  la despesa i l’estabilitat pressupostària; anul·lar totes les mesures que encara queden de la LRSAL(La llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local) que limiten l’autonomia local; garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar a les noves necessitats que generarà la crisi; contractar persones sense les actuals limitacions, especialment per a donar resposta als nous usuaris de serveis socials que tenim ja avui; redefinir els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027”. L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, recorda que vivim moments excepcionals i per això cal que es flexibilitzi la normativa.(àudio)

El ens locals expressen la seva voluntat de ser “coresponsables de les decisions estructurals que s’han de prendre per a redreçar l’actual situació i afrontar el futur”. Es recorda que la proximitat dels ajuntaments amb la ciutadania, “també en aquesta situació que estem patint i vivint actualment, ens fa tenir un especial coneixement i sensibilitat sobre quines són les necessitats, els neguits i les aspiracions de les nostres comunitats locals. Volem participar de la construcció d’aquest nou futur”. Ramírez recorda que els Ajuntaments són l’administració més propera a la ciutadania.(àudio)

El manifest mostra el suport i condol més sentit a les persones i famílies que han perdut els seus éssers estimats; i l’ànim als qui s’han contagiat per la COVID-19 i s’estan a casa o als hospitals.

Al mateix temps, en el manifest es vol agrair sincerament “a totes les persones que treballen en serveis essencials en aquests moments difícils, especialment a totes i tots els professionals sanitaris i als equips d’emergència que, de manera exemplar, treballen dia i nit, incansablement, per revertir aquesta situació”.

De l’adhesió al manifest se’n preveu donar compte en el proper ple de l’Ajuntament d’Olèrdola.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

Document Actions