Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola senyalitza 30 elements patrimonials del municipi

Cada element seleccionat inclou un text explicatiu sobre el seu valor

divendres 02 febrer 2018

Durant aquest mes de gener,  la Regidoria de Patrimoni i Turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola ha procedit a senyalitzar 30 elements patrimonials del municipi.La senyalització incorpora un text explicatiu sobre el valor de cada element patrimonial seleccionat, tal i com destacava aquest dimarts el regidor de patrimoni, Pere Sadurní, durant l'apartat d'informacions de les regidories en el ple municipal.

L' Ajuntament d’Olèrdola és conscient que l’evolució del sector turístic i cultural ha multiplicat les necessitats d' informació  “tant per saber de l' existència de recursos culturals i turístics , com per accedir a la informació de contingut que permeti el gaudi en conèixer aquests recursos”. Pere Sadurní assenyala que el propòsit és el de “donar a conèixer als veïns i visitants llocs emblemàtics i destacats d' Olèrdola, a part del Conjunt Monumental, i el Pla dels Albats ,que ja tenen la seva senyalització específica”.

La llista dels elements Patrimonials que ha confeccionat la Regidoria de Patrimoni i Turisme comprén tant Patrimoni Cultural,com Històric,i Natural.

Destaquen a la llista les esglésies romàniques del Sant Sepulcre a Sant Miquel, la de Sant Cugat a Moja i la de Sant Joan a Viladellops, així com les dues torres medievals a Moja i Viladellops, que són Béns Culturals d'Interès Nacional ,com el Sant Sepulcre.També destaquen les pintures rupestres que són Patrimoni de la Humanitat;el molí d'en Coll, que és un molí fariner medieval;els forns de calç de Can Castellví;el Sindicat de Moja ,considerada “ una catedral del vi” ;les Balmes de la Vall,amb les sitges i premses medievals;  les tombes medievals ,el mil.liari romà,i el Castellot de la Barquera de Sant Pere Molanta;i el Patrimoni recuperat de les barraques de pedra seca.També s' inclouen cases modernistes com Casa Batlle a Moja ,i masies centenàries com Masia Font Tallada a Sant Pere Molanta.

Dins del Patrimoni Natural s'han senyalitzat les muntanyes del Puig de l' Àliga i el Papiol, així com la Font de l' Atmelló.

La descripció del  Patrimoni dóna a conèixer  famílies que han tingut lligams amb el municipi,  com les famílies  Milà i Fontanals, Rius i Taulet, Bodegues Torres ,i el Marquès d' Alfarràs.

Desde la Regidoria s’ha volgut agrair als propietaris particulars dels Béns la seva disponibilitat, i a l'empresa Tríade l’acurada feina que ha realitzat en l'elaboració  dels texts explicatius.

Pots consultar les fitxes clicant aquí

Document Actions