Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola se situa entre el reduït grup de municipis sense cap deute

En el proper ple es preveu amortitzar l’únic crèdit que té l’Ajuntament, per valor de 353.000 €
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola

dimecres 22 març 2017

L’Ajuntament d’Olèrdola està a punt d’ingressar en l’excepcional grup de municipis que no tenen endeutament. En una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat” de Canal 20-Ràdio Olèrdola,  l’alcalde, Lucas Ramírez, ha anunciat que una part del romanent de tresoreria del 2016 es preveu dedicar a amortitzar l’únic crèdit que té pendent de pagament l’Ajuntament, per valor  de 353.000 €. Ramírez ha assenyalat que l’Ajuntament no paga interessos per aquest crèdit,  gràcies al suport que es va obtenir de  la Diputació en signar-lo, però  l’equip de govern ha optat per amortitzar-lo perquè un municipi sense deute no està sotmès a les restriccions que obliga la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local(LRSAL) a l’hora d’aplicar els romanents de tresoreria. Aquesta amortització exemplifica l’estat sanejat de les finances de l’Ajuntament i permet que el municipi tingui més marge de maniobra per a invertir en més  capítols de despesa, tal i com destacava l’alcalde.(àudio)

Segons el portal datosmacro.com, a l’Alt Penedès hi hauria altres quatre municipis que ja tenen un endeutament zero. Tres són de menys de 1.000 habitants: Sant Cugat Sesgarrigues, Pacs i les Cabanyes. Mentre que només hi hauria un únic cas de municipi de més de 3.000 habitants sense endeutament,  el de Sant Martí Sarroca. Les dades corresponen al tancament de l’exercici de 2015 i poden estar subjectes a variació. El que sí és cert és que, a partir de l’amortització de crèdit, Olèrdola passarà a formar part d’aquest grup excepcional d’ajuntaments que no tenen deutes i serà el municipi de més població de la comarca que no té endeutament. L’alcalde d’Olèrdola subratllava que aquesta situació excepcional és fruit de la bona gestió econòmica feta per l’Ajuntament.(àudio)

L’alcalde utilitzava el símil d’una economia familiar, per a explicar que l’Ajuntament ara podrà disposar amb més llibertat de decisió dels recursos que generi.(àudio)

L’amortització del crèdit es preveu aprovar en el proper ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, previst per dimarts de la setmana que ve, 28 de març.

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1) i aquí(2)

Document Actions