Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola torna a participar en el Programa de Garantia Juvenil

Gràcies a aquest Programa, una jove treballa durant 6 mesos donant suport al Departament d’Intervenció de l’Ajuntament
Sandra Menchón es va incorporar treballa a l'Ajuntament des del mes de desembre
Sandra Menchón es va incorporar treballa a l'Ajuntament des del mes de desembre

dijous 15 febrer 2018

Joves adequadament formats però amb poca experiència laboral. Aquest és el perfil de bona part de l’atur juvenil del país i a aquest col·lectiu va adreçat el Programa de Garantia Juvenil, amb el propòsit de facilitar la seva inserció laboral. L’Ajuntament d’Olèrdola hi torna a participar i gràcies a aquest programa una jove, la Sandra Menchón, treballa des del desembre i per un període de 6 mesos donant suport al Departament d’Intervenció de l’Ajuntament.

 

Amb 29 anys d’edat, Sandra Menchón compta amb una sòlida formació en el camp de la gestió econòmica. Té el grau d’Administració i Direcció d’Empresa i l’any passat va completar un Màster en Fiscalitat. En acabar els estudis i estar a l’atur, va inscriure’s en el Programa de Garantia Juvenil. El treball a l’Ajuntament d’Olèrdola el troba diferent a les feines que havia fet abans en l’empresa privada. Un dels aspectes que més li ha sobtat és que “hi ha molta supervisió” si es compara amb l’àmbit privat.(àudio)

Del treball de  l’Ajuntament d’Olèrdola no en tenia referències i li ha sorprès agradablement el seu funcionament.(àudio)

Sandra Menchón considera que el Programa de Garantia Juvenil és una molta bona oportunitat que han d’aprofitar els joves que es trobin en situació d’atur.(àudio)

Per poder ser contractada a l’Ajuntament d’Olèrdola en el marc del Programa de Garantia Juvenil, Sandra Menchón havia de ser beneficiària  del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, estar inscrita com a demandant d’ocupació al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i acreditar la possessió d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior o títols oficialment reconeguts com a equivalents.

El propòsit del programa és el d’aportar l’experiència laboral que els manca a aquests joves, que estan degudament formats però no troben feina. Es considera que aquest treball durant mig any pot millorar “ la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica professional, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable”.

La contractació està subvencionada  per la Generalitat de Catalunya, a través del Servei Públic d’Ocupació, en col·laboració amb el Fons Social Europeu.

Escolta l'entrevista a Sandra Menchón, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions