Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament valora alternatives per a fer arribar la fibra òptica als nuclis i polígons

La Generalitat anuncia el desplegament de la fibra, al llarg de la c-15, a finals del 2013 o principis de 2014
El director general de telecomunicacions, Carles Flamerich, en una jornada feta aquest dijous al CCAP
El director general de telecomunicacions, Carles Flamerich, en una jornada feta aquest dijous al CCAP

dilluns 18 març 2013

L’Ajuntament d’Olèrdola està estudiant totes les possibilitats per a que el desplegament de la fibra òptica sigui una realitat efectiva al municipi el més aviat possible. La participació dijous en una Jornada sobre Fibra Òptica, celebrada al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, ha permès a l’Ajuntament obtenir més informacions per a estudiar alternatives viables que aproximin aquesta nova tecnologia a la població del municipi i a les empreses que hi ha implantades.

En el marc d’aquesta jornada, el director general de la Telecomunicacions de la Generalitat, Carles Flamerich, va anunciar que el desplegament de la fibra òptica al llarg de la C-15, entre Vilanova i Igualada, només està pendent de l’acceptació, per part de al Direcció General de Carreteres de la Generalitat, del corresponent projecte tècnic, atès que ja estan fets els conductes per estendre el cable. Així, s’interpreta que aquest desplegament es pugui donar seguint la C15 a finals d’aquest 2013 o principis de 2014.

Però que es faci aquest desplegament en els conductes ja fets no equival a que la fibra òptica arribi a les llars. Salvi Vendrell, treballador de l’Ajuntament d’Olèrdola assistent a aquesta jornada, explicava que l’empresa privada que té la concessió no té cap termini concret per a fer aquest desplegament i no se l’obliga a tenir operatiu el cablejat en una data determinada.  (àudio)

Davant aquesta realitat, des de l’Ajuntament es va descartar assumir l’obra civil de cablejar el municipi, buscant aportacions d’altres administracions,perquè l’operador privat que té la concessió no acostuma a utilitzar infraestructures de tercers.(àudio)

Gràcies a la Jornada de dijous, l’Ajuntament d’Olèrdola va mantenir converses preliminars amb un operador autoritzat, Xarxa Oberta de Catalunya, que sí estaria disposat a utilitzar infraestructura de l’Ajuntament. Això obre noves possibilitats, com la de valorar que aquesta empresa faci arribar el cable a instal·lacions municipals i, des d’allà, poder oferir internet d’alta capacitat a través de la xarxa d’atenes wi-fi que hi ha en equipaments de l’Ajuntament.(àudio)

El director general de Telecomunicacions de la Generalitat, Carles Flamerich, va explicar que la Generalitat, per als propers 5 anys, té l’objectiu d’aconseguir connexions ràpides a Internet (bàsicament amb fibra òptica) en el 80% dels municipis. El 20% restant es resoldran amb posterioritat perquè tenen unes condicions geogràfiques que requeriran solucions tecnològiques alternatives (wimax, satèl·lit, etc.). Amb tot, “el Govern de la Generalitat portarà la fibra òptica a la porta dels municipis i cada ajuntament haurà de cablejar els seus nuclis i els seus polígons mitjançant l’operador que vulgui”, segons indicava. Si es compleix aquest propòsit, Flamerich valorava que Catalunya seria “el territori extens dins la Unió Europea amb una millor xarxa de telecomunicacions”.

Escolta l'entrevista a Salvi Vendrell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions