Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament difon entre les famílies del municipi les opcions d’escolarització a Olèrdola

El període de preinscripció escolar per l’educació infantil, primària i ESO comença aquest dimecres i s’allarga fins divendres 22

dimarts 12 maig 2020

 

En una carta enviada a les famílies del municipi que tenen infants de fins a 3 anys, el regidor d’ensenyament de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, recorda que el període de preinscripcions escolars per al proper curs s’inicia aquest dimecres 13 de maig i s’allarga fins divendres 22 de maig.

Sadurní recorda que el nostre municipi disposa de dues  escoles bressol municipals, una situada al nucli  de Sant Pere Molanta: l’Escola Bressol El Pàmpol i l’altra al nucli de Moja:  l’Escola Bressol Gotims.

Ambdues escoles disposen de places per a infants nascuts entre el gener de 2018 i el desembre de 2019.  A l’Escola Bressol Gotims es disposa, a més, d’una aula pels nadons nascuts a partir del mes de gener de 2020. 

 Aquest any, a causa de les circumstàncies extraordinàries provocades per la covid-19, el procés de preinscripció tindrà una tramitació diferent, ja que es promou la preinscripció telemàtica, i es podrà fer tot online presentant  la sol·licitud de preinscripció i la documentació acreditativa mitjançant un correu electrònic a la bústia electrònica oficial de l’escola bressol demanada en primera opció, adjuntant-hi el model de sol·licitud disponible al web del Departament (www.preinscripció.gencat.cat), degudament emplenat (en format PDF o per fotografia de la sol·licitud) i de la documentació oportuna, escanejada o fotografiada.

Per tant, la sol·licitud de preinscripció es considera formalitzada amb l’enviament d’aquest correu electrònic, amb sol·licitud i la documentació acreditativa adjunta. L’escola bressol ha de contestar aquest correu justificant la recepció de la sol·licitud per a què el sol·licitant en tingui constància.

Per aquelles famílies que puguin tenir dificultats en fer el tràmit telemàtic o no disposin dels mitjans necessaris, es podran posar en contacte, per via telefònica, amb la directora de les escoles bressol d’Olèrdola, la Sra. Mònica Rebollo, per a què els assisteixi en la presentació de la sol·licitud de preinscripció (679 992 564).

En cas de no poder adjuntar amb la sol·licitud la documentació necessària per tal de formular la preinscripció,  aquesta es podrà presentar en el moment de la matriculació, que serà del 17 al 23 de juny.

A la pàgina web del Departament d’Educació,www.gencat.cat/preinscripcio,us podeu informar de tot el procés de preinscripció i de la documentació que cal aportar amb la sol·licitud, així com també ho podeu consultar a la web de l’Ajuntament:

http://www.olerdola.cat/serveis-municipals/ensenyament/escoles/inscripcions-a-les-escoles-de-primaria

A través d’aquest mitjà telemàtic www.preinscripció.gencat.cat  també es pot formalitzar la preinscripció a les escoles d’educació infantil i de primària, en el cas d’Olèrdola, l’escola Circell de Moja i l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta.

A diferència de les escoles bressol d’Olèrdola, a les escoles sí que es contempla la possibilitat de preinscripció presencials. Per aquelles famílies que puguin tenir dificultats en fer el tràmit telemàtic o no disposin dels mitjans necessaris, s’habiliten els  dies 19 al 22 de maig, ambdós inclosos, per fer la preinscripció de manera presencial.  Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció, trucant per telèfon o  a través del correu electrònic del centre escolar.

La cita prèvia també serà accessible des dels webs de cadascun dels centres i des del web del Departament d’Educació, durant les 24 h del dia.

Per poder realitzar la preinscripció presencial amb seguretat, s’hauran de seguir  les següents instruccions:

  • Al centre hi ha d’anar el menor nombre possible de persones a fer les gestions (preferiblement, una sola persona).
  • S’ ha de portar la documentació per a poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa. En el cas que s’hagi d’emplenar al centre, és recomanable que cadascú porti el seu propi bolígraf.
  • És recomanable  portar mascareta i guants.
  • No poden acudir les persones de grups d'especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes. En aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

 

Les persones interessades, poden posar-se en contacte amb les escoles del municipi:

Escola Rossend Montané 

C/Wilson, 2-8

Sant Pere Molanta

Directora: Àngels Urgell

                              

Telf. 93 818 18 44                                        

e-mail: a8022367@xtec.cat                       

 eb: http://www.rossendmontane.cat       

ESCOLA CIRCELL

C/ Rafael Casanova, s/n  Moja

 

Directora : Olga Roig

Telf. 93 817 14 52

e-mail:ceip-circell@xtec.cat  

Web: http://www.escolacircell.cat

 

L’horari per trucar i demanar cita prèvia serà de 9:00 a 17:00h, de dilluns a divendres.

Document Actions