Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d'Olèrdola modifica el calendari fiscal per facilitar el pagament dels rebuts

Una de les modificacions comporta que no coincidiran dos o més rebuts en el mateix mes

dimarts 29 octubre 2013

En reunió celebrada el passat dilluns 21 d’octubre, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olèrdola va aprovar el calendari fiscal per a l’any 2014, introduint algunes variacions relatives a les dates de pagament vigents fins aquest 2013. Cal distingir que el calendari fiscal només organitza les dates de pagament. La quantitat dels tributs resulta de l’aplicació de les ordenances fiscals, encara pendents d’aprovació i que es preveuen sotmetre a la consideració del proper ple de l’Ajuntament d’Olèrdola.

Tal i com explica l’alcalde i regidor d’hisenda, Josep Tort, les modificacions del calendari fiscal recullen propostes veïnals i tenen la voluntat de facilitar el pagament dels rebuts. Una de les novetats més destacades és que es reparteixen les taxes al llarg del període anual de forma que no coincideixin dos o més rebuts en el mateix mes.(àudio)

També recollint una petició, en aquest cas dels comerciants, s’ha establert la possibilitat de fraccionar en quatre pagaments la taxa per la recollida d’escombraries als comerços.(àudio)

Una altra de les modificacions aprovades per la Junta de Govern comporta que s’avanci la data per al cobrament de l’ IAE a les empreses. La mesura busca evitar tensions de tresoreria i comporta que el cobrament es faci ja enguany en el període d’agost-octubre, quan fins ara es feia el novembre. Amb aquesta modificació també s’ aconsegueix que no coincideixi amb cap altre rebut.(àudio)

Josep Tort subratlla que aquestes modificacions s’ han pensat per tal de facilitar el pagament dels rebuts a tots els usuaris, tant particulars com empreses, intentant que l’ esforç econòmic que han de fer quedi repartit entre tota l’ anualitat.


Document Actions