Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament encarregarà l’elaboració d’un estudi sobre l’estat de les urbanitzacions

Durant el primer trimestre de 2017 es presentarien els resultats i començaria un procés de participació

divendres 06 maig 2016

El govern municipal d’Olèrdola s’ha fixat el propòsit d’avançar perquè les urbanitzacions de Can Trabal i Daltmar puguin disposar de tots els serveis i acabin sent nuclis recepcionats per l’Ajuntament. Aquest és l’horitzó que té present el regidor d’urbanitzacions Juanma Samblás, que recordava que l’estat de les urbanitzacions “és un problema endèmic a tot Catalunya”. Per anar fent passes, el govern municipal ha anunciat que volen encarregar a un estudi d’arquitectura o jurídic una auditoria que situï l’estat actual en què es troben les urbanitzacions i fonamenti en cada cas concret cadascuna de les dues opcions que hi ha de gestió: el sistema de cooperació o el de Junta de Compensació.

Juanma Samblás indicava que durant l’estiu es preveu aprovar l’encàrrec de l’estudi a una empresa externa a l’Ajuntament, amb l’objectiu de presentar a les urbanitzacions els resultats durant el primer trimestre de 2017 i iniciar un procés de participació per decidir les millors opcions de gestió.(àudio)

En el cas de Daltmar, una feina que ha de fer l’estudi és la “d’adequar” el projecte aprovat d’urbanització .(àudio)

A Can Trabal, els treballs contemplarien l’elaboració d’un estudi econòmic que permetés als veïns prendre consciència del que suposaria fer les obres.(àudio)

Per Samblás, conèixer amb detall i de manera fonamentada la realitat i els possibles escenaris d’actuació és “fer un primer pas necessari”. En el cas de Daltmar, un propòsit de l’auditoria que s’encarregui també contemplaria establir “els mínims necessaris per recepcionar”.

Escolta l'entrevista a Juanma Samblás, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions