Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament enllesteix les sol·licituds d’ajuts per inversions que presentarà a la Diputació

Es prioritzen 5 projectes,incloent el circuit de running de la Muntanyeta i el cobriment de la pista de Sant Pere
L'Ajuntament ja disposa de projecte redactat per cobrir la pista de Sant Pere
L'Ajuntament ja disposa de projecte redactat per cobrir la pista de Sant Pere

dimecres 03 febrer 2016

Durant aquests dies l’Ajuntament d’Olèrdola està enllestint les sol.licituds d’ajuts per a inversions que presentarà a la Diputació de Barcelona per a obtenir finançament per aquest mandat. Els cinc projectes que presentarà en la convocatòria de les  “ Meses de concertació” són el circuit de running de la Muntanyeta; habilitar un passeig de vianants  a l’Avinguda Arboçar que connecti el nucli de Sant Pere Molanta amb la Rectoria;  també es presentarà a la Diputació el projecte de fer aquesta connexió segura a peu entre Sant Pere Molanta i el barri de Ferran. Els altres dos projectes que l’Ajuntament presentarà són el cobriment de la pista de Sant Pere Molanta i la millora de l’eficiència de l’enllumenat públic.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, anunciava aquesta relació de projectes durant una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat”, de Canal 20-Ràdio Olèrdola. Ramírez destacava que els projectes prioritzats ja figuraven en el programa electoral d’ApO.(àudio)

En dues de les 5 propostes d’inversions ja existeix projecte redactat. Es tracta del circuit de running i de la pista de Sant Pere Molanta. En el cas del circuit de running el projecte xifra una inversió de 285.000 euros per a fer-lo realitat, mentre que s’indica que seran 550.000 euros la inversió necessària  per a fer el projecte redactat de cobriment de la pista de Sant Pere Molanta. En els altres tres casos caldrà presentar memòria valorada. La intenció es fer-ho en els popers dies, atès que la convocatòria finalitza el 30 de març.

Ramírez assenyalava que la intenció de l’Ajuntament és que els 70.000 euros sobrants de la construcció de la rotonda d’accés a Moja la Diputació els dediqui a fer el passeig de vianants a l’Avinguda Arboçar. L’alcalde d’Olèrdola apuntava que aquesta inversió podria tirar endavant aquest mateix any.(àudio)

La setmana passada, en una visita al Consell Comarcal de l’Alt Penedès que va comptar amb la presència de la mateixa presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, es va explicar que la Diputació ofereix als ens locals 3 instruments de cooperació : les Meses de concertació, el Catàleg de Serveis i els programes complementaris. Les Meses de concertació serveixen per finançar nous equipaments i infraestructures i per mantenir els ja existents; el Catàleg de Serveis ofereix suport econòmic, material i tècnic en gairebé tots els àmbits de competència municipal i comarcal (especialment serveis generals i projectes destinats a garantir la cohesió social) i, finalment, els programes complementaris estan destinats a pal·liar situacions d’emergència social i a garantir la solvència financera dels ens locals.

Conesa va animar els ajuntaments que disposin d’una situació financera sanejada a sol·licitar fons de les Meses de concertació de la Diputació per invertir-los en la construcció o el manteniment d’infraestructures i equipaments, “perquè no està garantit que la Generalitat convoqui el Pla Únic d’Obres i Serveis per manca de recursos i les Meses de concertació potser seran el principal instrument d’inversió durant el mandat”.

Lucas Ramírez fa notar que aquest anunci de no disposarar del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat comportaria “fer menys inversions”.(àudio)

L’alcalde refermava que la previsió de l’Ajuntament és la de poder obtenir el finançament necessari per a fer els 5 projectes que es presentaran a les Meses de concertació de la Diputació. Amb tot, no deixa d’assenyalar que en algun cas podia ser més complicat, com en el projecte de cobriment de la pista de Sant Pere Molanta, perquè caldria arribar a un acord amb la Generalitat , que és l’administració de qui depèn la pista de l’escola.

El servei de "Ràdio a la carta" està temporalment fora de servei

Document Actions