Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Compromís de l'Ajuntament perquè les entitats no assumeixin despeses afegides de gestió per l’Impost de Societats

Una setantena de representants d’entitats participaven dissabte en una xerrada informativa convocada per l’Ajuntament

dilluns 16 febrer 2015

Una de les prioritats de l’acció de l’Ajuntament d’Olèrdola és el recolzament a les entitats del municipi. Amb el propòsit  de minimitzar l’impacte que pot tenir entre el teixit associatiu  la reforma fiscal aprovada pel govern de l’estat, l’Ajuntament ha donat un pas endavant i ha anunciat que facilitarà recursos perquè les entitats del municipi no hagin d’assumir costos afegits per haver de declarar l’Impost de Societats. La obligació de presentar l’Impost de Societats és un els canvis normatius que més preocupen a les entitats i va ser un dels temes que va centrar la xerrada convocada aquest dissabte al matí per l’Ajuntament d’Olèrdola, al  local Rossend Montané de Sant Miquel, amb la voluntat de facilitar informació sobre les obligacions fiscals de les entitats sense ànim de lucre. La presència d’una setantena de persones ja evidenciava que la temàtica inquieta a les entitats. La regidora de cultura, Arantxa Torres, anunciava el compromís de l’Ajuntament de facilitar recursos perquè la declaració de l’Impost de Societats no els hi suposi cap despesa afegida a les entitats.(àudio)

La xerrada d’aquest dissabte va ser conduïda per l’especialista Roger Santiago, de Gestió d’Associacions i Fundacions. Santiago va indicar que les entitats havien de portar una comptabilitat oficial, com a requisit per a complir amb la llei i tenint present aquesta obligació de declarar l’Impost de Societats. El ministre Montoro anunciava al Senat la setmana passada que tenia la intenció de variar l’obligació de presentar la declaració de l’impost per part de les entitats més petites. Però Santiago assenyala que “de moment això és una intenció” i la llei modificada continua vigent des d’aquest 2015. Amb tot, sí que s’ha notat un relaxament entre les entitats després que el ministre fes aquesta intervenció.(àudio)

Roger Santiago resumia que l’Impost de Societats és el tema “important” de les reformes fiscals recents provinents de l’Estat que afectarien a les entitats. Però “el tema urgent” pel temps és la obligació de presentar a Hisenda informació dels proveïdors als que s’hagin adquirit serveis o productes per valor de més de 3.005 euros anuals o bé per haver rebut subvencions públiques de més d’aquest import. És el model 347 i s’ha de presentar cada any abans d’acabar febrer. Enguany, en caure el dia 28 en dissabte, com a molt tard el 2 de març.

Una altra obligació és la de publicar a la web de l’entitat l’ús dels ingressos públics rebuts. Es tracta d’una obligació que han de complir les associacions que rebin més de 5.000 euros de les administracions, però Santiago entén que és una pràctica recomanable per a tothom. En cas de no tenir web pròpia, la informació es pot canalitzar a través de les pàgines web dels ajuntaments.(àudio)

Arantxa Torres es mostrava molt satisfeta per l’èxit de la convocatòria i destacava que l’acte responia a la voluntat d’oferir serveis i recursos a les entitats des de l’Ajuntament.(àudio)

Entre les entitats representades a l’acte d’aquest dissabte s’hi trobaven associacions de tots els nuclis del municipi i dels diferents sectors, des de l’àmbit esportiu i cultural, passant també per l’educatiu.

Escolta l'entrevista a Roger Santiago, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l'entrevista a Arantxa Torres, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions