Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament garanteix el manteniment de l’edifici de l'escola bressol El Pàmpol

L’Ajuntament vol que l’edifici torni a acollir el servei d’escola bressol si hi ha inscripcions suficients

dimecres 24 setembre 2014

L’Ajuntament d’Olèrdola treballa amb el supòsit que el canvi d’emplaçament del servei de llar d’infants a Sant Pere Molanta podria ser provisional i només estar vigent aquest curs 2014-15. És per això que l’edifici de l’escola El Pàmpol, que aquest curs no acull el servei de llars d’infants, es mantindrà de manera regular per a que pugui prestar el servei i estar de nou en funcionament si el proper curs escolar hi ha suficients inscripcions. Així ho ha expressat el regidor d’ensenyament de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, que ha apuntat que no es preveu cap altre ús a l’equipament que no sigui el de ser escola bressol.(àudio)

El servei ara es presta en una de els aules de l’edifici del CEIP Rossend Montané de Sant Pere Molanta. Serramià ha destacat la implicació d’algunes famílies del poble que, per tal de garantir que el servei es mantindria a Sant Pere, han avançat un curs la inscripció que tenien prevista pels seus infants a la llar d’infants.(àudio)

El regidor d’ensenyament ha recordat que la situació es desencadena per la falta d’inscripcions. La solució d’ubicar el servei a l’escola de Sant Pere va comptar amb el vist-i-plau de l’escola i l’acord dels pares.

El canvi d’emplaçament del servei de llar d’infants a Sant Pere és una de les novetats d’aquest curs escolar. Una altra dada que ens deixa aquest inici de curs escolar a Olèrdola és la disminució de la matrícula global d’alumnes un 8’6% si se sumen totes les escoles del municipi. Per Serramià,  la tendència que indiquen les dades és la de “posar-nos allà on ens toca” perquè els dos CEIP d’Olèrdola són d’una línea i encara hi ha cursos amb dues línies.(àudio)

Serramià ha recordar que, tot i no ser competència de l’Ajuntament, l’administració municipal ha garantit treballs de manteniment en els edificis escolars aquest estiu. La intervenció més destacada ha estat l’adequació d’una aula àmplia a Sant Pere Molanta, sorgida de la unió de dues aules més reduïdes. També s’han fet instal·lacions de mobiliari i de jocs infantils i reparacions en tots els centres, sempre seguint les indicacions sorgides de les mateixes escoles.

Escolta l'entrevista a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1)i aquí (2)

Document Actions