Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i voluntàries realitzen una gestió ètica de colònies de gats a Olèrdola

L’Ajuntament ha assumit l’esterilització de colònies de gats i ha instal·lat casetes per a oferir-los aixopluc
Colònia de gats situada darrera l'edifici de la Pellissa a Moja
Colònia de gats situada darrera l'edifici de la Pellissa a Moja

dilluns 03 desembre 2018

L’Ajuntament d’Olèrdola s’ha fet càrrec de les esterilitzacions de dues colònies de gats ferals a Moja i ha instal·lat casetes a la zona de la Pellissa i a la plaça de la Vinera del mateix poble,  amb la finalitat d’oferir aixopluc a aquests gats i punts de referència estables perquè s’alimentin.

L’alimentació dels gats  va a cura de voluntàries de l’associació Vilanimals. Una d’elles, Judith Tort, veïna de Moja, anunciava que tenen la voluntat d’estendre aquest sistema de control de colònies de gats a la resta de nuclis del municipi, conjuntament amb l’Ajuntament, seguint el mètode de Captura, Esterilització i Retorn. (àudio)

A més d’assumir les esterilitzacions fetes al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) de la Mancomunitat Penedès Garraf,  des de l’associació també s’ha destacat el fet que l’Ajuntament hagi estat fins ara l’únic de la comarca que  també ha  instal·lat casetes  per les colònies de gats. Núria López, membre de Vilanimals, posa l’accent en la importància de garantir el retorn d’aquests gats ferals, esterilitzats, en un lloc on tinguin aixopluc i aliment.(àudio)

Una altra voluntària de Vilanimals, Annabel López, apuntava la importància de realitzar una gestió ètica de les colònies de gats. Per això se segueix aquest model, que fa compatible les necessitats dels animals amb la convivència en un entorn urbà.(àudio)

L’Ajuntament ha assenyalat que les voluntàries són les encarregades d’alimentar aquests gats als llocs habilitats per l’Ajuntament i d’avisar quan hi ha gats nous pendents d’esterilitzar. L’aliment que poden subministrar és únicament pinso i aigua, mai menjar cuinat, ni llaunes, ni embotit o llet perquè això atrau a diferents rosegadors, insectes, provoca males olors i malestar entre els veïns més propers. L’Ajuntament treballa en la redacció d’un document per fer signar a les alimentadores amb un seguit de normes que hauran de complir per continuar alimentant els gats de carrer. Ara s’està acabant d’esterilitzar els gats que queden a Moja i es continuarà amb altres nuclis i urbanitzacions del municipi.

Vilanimals treballa perquè els ajuntaments creïn a cada municipi una Comissió de Benestar Animal i un Pla d’Atenció Animal. Per a fer la seva tasca, Vilanimal compta amb la col·laboració de centres veterinaris com CV Poble Nou, Vet Solidaris i  Centre del Foix de Torrelles de Foix. Els establiments que estiguin disposats a col·laborar en la gestió de colònies de gats subministrant pinso es poden posar en contacte amb el telèfon 608 19 83 43.

Escolta l'entrevista a Judirth Tort, Núria López i Annabel López, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Galeria d'Imatges

image_preview.jpg
image_preview (1).jpg
image_preview (2).jpg

Document Actions