Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament fa millores a la Muntanyeta per refermar la seva condició de “jardí del municipi”

S’està elaborant un Pla Especial d’usos de la finca municipal i es prepara un Pla de recuperació de la biodiversitat
Una de les actuacions ha estat plantar xiprers en el perímetre d'entrada
Una de les actuacions ha estat plantar xiprers en el perímetre d'entrada

dijous 18 maig 2017

Realitzades per l’Ajuntament d’Olèrdola, en els darrers mesos s’han anat acumulant actuacions puntuals a la finca municipal de la Muntanyeta que han comportat la millora i recuperació de diferents espais. L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, destacava que s’havien plantat xiprers a l’entrada de la finca; s’havia procedit a fer actuacions de millora a la zona de les barbacoes i arranjat murs; així com recuperat arbustos i arbrat, instal·lat caixes niu i reparat basses. L’alcalde detallava que cal entendre que les actuacions es fan de manera progressiva en una finca que té més de 30 hectàrees. (àudio)

L’alcalde resumia que les actuacions busquen que la Muntanyeta refermi la seva condició de “jardí del municipi”.Per aprofundir en aquesta línea d’actuació, una de les iniciatives impulsades per l’equip de govern és la redacció d’un pla de recuperació de la biodiversitat de la Muntanyeta. (àudio)

També es confia que durant aquest any es podrà aprovar El Pla Especial que defineixi els usos de la finca. Es tracta d’un requisit necessari per poder habilitar el circuit de running que impulsa el govern municipal. (àudio)

El caràcter públic de la finca també s’expressa amb usos d’interès general, vinculats amb la viticultura i la ramaderia, que acull la Muntanyeta. El Grup d’Explotacions Vinícoles, que reuneix a viticultors de la DO Penedès, gestiona una vinya experimental. L’alcalde recordava que també es permet als pastors del municipi que utilitzin espais de la finca com a pastura pels seus ramats.

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1) i aquí(2)

Document Actions