Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament incrementa en un 5% les subvencions en matèria de foment de cultura, esports i afers socials fins arribar als 115.000€ aquest 2020

Les bases de les subvencions en règim de concurrència competitiva es preveuen aprovar en el ple de dilluns
Sessió de formació a les entitats convocada per l'Ajuntament
Sessió de formació a les entitats convocada per l'Ajuntament

dimecres 29 gener 2020

 

L’aprovació de les bases reguladores per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva per a fomentar projectes en matèria  de cultura, esports i àmbit social aquest 2020 és un dels punts destacats que es preveuen tractar en el proper ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, dilluns de la setmana que ve. Tal i com avançava el portaveu del govern municipal, Jordi Catasús, una de les novetats destacades és l’increment en un 5% de la partida destinada a aquestes subvencions.

Sumant els tres àmbits de la convocatòria en règim de concurrència competitiva, aquest 2020 es preveuen destinar un total de 115.500 €. La meitat d’aquest import, 57.750 €, es dedicarà a entitats culturals, quan l’any  2019 la xifra era de 55.000€. Per a entitats de l’àmbit social, es passa dels 22.000 € de l’any passat als 23.100 d’aquest 2020. I per a entitats esportives, la quantitat reservada en aquesta convocatòria ascendeix a 34.650€, quan l’any 2019 va ser de 33.000,00€.

Des del govern s’assenyala que aquest augment de suport expressa la voluntat de seguir recolzant la important feina que fan les entitats en la dinamització del municipi.(àudio)

Una de les modificacions proposades en les bases suposa afegir criteris de valoració generals aplicables a les tres línies de subvencions, com són els de la descripció de l’entitat, la qualitat del projecte i la qualitat de la presentació de la proposta. De manera específica, també es proposa introduir com a criteris de valoració l’impacte de l’activitat, així com la participació activa en actes organitzats per l’Ajuntament. Altres novetats comporten ampliar l’import màxim que individualment poden rebre les entitats. En matèria d’esports es passa dels 6.000 als 7.000 euros de límit, mentre que en afers socials el topall passa dels 5.500 als 6.500 €. En projectes de l’àmbit cultural, el topall es manté en els 13.000 €.

Jordi Catasús apuntava que no era  possible atendre la demanda d’alguna entitat que sol.licitava poder justificar la subvenció amb factures ja presentades el mateix any en altres convocatòries que no són municipals. El portaveu del govern reiterava que l’Ajuntament sempre està obert a atendre qualsevol dubte sobre la convocatòria que vulguin traslladar les entitats.(àudio)

L’aprovació d’aquestes bases anuals s’insereix i concreta pel 2020 els criteris que conté el Pla Estratègic de Subvencions 2020-2023 que es preveu aprovar en el mateix ple de l’Ajuntament d’Olèrdola del proper dilluns 3 de febrer.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties.

Document Actions