Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia la campanya “A Olèrdola fem civisme, tothom hi guanya”

Es difon normativa de mobilitat, tinença responsable d’animals de companyia, sorolls, neteja de parcel·les, recollida de residus i medi ambient
Jordi Pardo, regidor de seguretat ciutadana
Jordi Pardo, regidor de seguretat ciutadana

dimecres 22 novembre 2023

 

L’Ajuntament d’Olèrdola ha iniciat aquesta setmana una campanya per fomentar el civisme entre la ciutadania. Tal i com recordava en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola el regidor de seguretat ciutadana, Jordi Pardo, la campanya té el propòsit de reforçar conductes cíviques entre la població després de detectar-se incidències, especialment en mobilitat. La campanya es vehicula a través dels agents municipals i suposa la distribució a tot el municipi d’un tríptic que recull la normativa més destacada en mobilitat,  tinença responsable d’animals de companyia, sorolls,  neteja de parcel·les, recollida de residus i medi ambient. Jordi Pardo confiava que la ciutadania sigui receptiva a la campanya i porti a terme les indicacions que recull el material.(àudio)

Una de les incidències que es donen amb massa freqüència és l’estacionament de vehicles ocupant voreres. També l’Ajuntament acostuma a rebre queixes per sorolls. Jordi Pardo ho recordava i assenyalava que, després d’una primera etapa informativa i d’advertiment, els agents municipals procedirien a emetre sancions si calgués.(àudio)

El coordinador operatiu dels agents municipals, Alfols Inglés, subratllava que un dels aspectes on més incidència es fa en aquesta campanya és en la mobilitat.(àudio)

Amb el propòsit de preservar el civisme a Olèrdola, Inglés detallava que els agents municipals recorden que cal complir la normativa en àmbits com els sorolls, la tinença responsable d’animals o el respecte als horaris de recollida dels residus.(àudio)

Inglés també recordava que els agents municipals tenen capacitat sancionadora. Després d’un temps prudencial d’informar i advertir, els agents procedirien a sancionar les conductes incíviques que vulnerin la normativa.(àudio)

Escolta l’entrevista a Jordi Pardo, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

El tríptic recull els següents apartats:

 

En mobiltat:

 

 • NO es poden estacionar vehicles damunt de voreres, andanes, refugis, passeigs centrals o laterals i altres zones destinades al pas de vianants.

 

 • RESPECTA les reserves d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda.

 

Patinets elèctrics, recorda!

 • NOMÉS es pot circular per les calçades i els carrils bici.

 

 • NO es pot circular per les voreres o zones de vianants.

 

 • Posa’t el casc.

 

 • NO es permet portar auriculars o parlar per telèfon

 

 

 ANIMALS DE COMPANYIA

 

 • NO es poden portar als gossos deslligats a les vies públiques, en les parts comunes dels immobles col·lectius i en els llocs i espais públics.

 

 • S’HAN de tenir els animals registrats al cens de l’Ajuntament.

 

 • NO oblidis retirar les defecacions dels animals de la via pública i altres espais del municipi, inclosa la Finca de la Muntanyeta. A la via pública s’han de diluir els seus orins amb aigua!

 

 • Es prohibeix alimentar els animals a la via pública, ni a les a portalades, finestres, terrasses i balcons, excepte les persones degudament autoritzades per l’Ajuntament per al manteniment de les colònies de gats.

 

 • A les vies públiques, els animals de raça considerada potencialment perillosa han d’anar obligatòriament lligats amb una cadena o corretja no extensible de menys de 2 metres i proveïts del corresponent morrió homologat i adequat per la raça.

 

 

 MOLÈSTIES PER SOROLLS

 • NO es poden desenvolupar activitats a l’interior dels immobles i comunitats veïnals que causin efectives molèsties o perjudicis sobre altres veïns/es.

 

NETEJA I TANCAMENTS DE PARCEL·LES

Les parcel·les s’han de mantenirnetes.

Es prohibit llençar o emmagatzemar residus sòlids o líquids, escombraries, deixalles, runes, terres o qualsevol altre tipus de materials o objectes en terrenys i solars.(Article 2 OM reguladora conservació, neteja i tancament de terrenys i solars al municipi)

Els propietaris de solars hauran de mantenir-los degudament tancats respecte l'espai públic mentre no practiquin obres de construcció(Article 4 OM reguladora conservació, neteja i tancament de terrenys i solars al municipi).

El terreny de les parcel·les interiors de les urbanitzacions s’ha de mantenir lliure de vegetació seca i ha de ser objecte dels treballs d’aclarida que s’estableixen en l’annex 2 del Decret 123/2005 de 14 de juny.

 

RESIDUS:

 • Dipositar el cubell segons freqüència, fracció i horari a la porta de l’habitatge i/o punt habilitat per a tal efecte.

 

 • Està totalment prohibit dipositar les bosses a les papereres de la via pública.

 

 

MEDI AMBIENT:

 • Està prohibit l’abandonament de residus i deixalles de qualsevol naturalesa i la constitució de dipòsits de residus no legalitzats (DL 1/2009 de 21 de juliol).
 • És prohibit abocar als escocells dels arbres les aigües residuals procedents de la neteja de locals, domicilis o porteries (OM civisme).
 • Caldrà buidar qualsevol element, lloc o recipient que pugui contenir aigua entollada (piscines, gerros, galledes, safareigs, bases...) per tal d’evitar la proliferació del mosquit tigre, sobretot en èpoques estivals (OM Civisme).

 

 • En els terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta, en el període comprès entre el 15 de març i el 15 d'octubre, resta prohibit:

 

 1. Encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat sigui quina sigui la seva finalitat.
 2. Llençar objectes encesos.
 3. Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.
 4. Llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc.
 5. La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

 

Document Actions