Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament intensifica el treball per enfortir la relació entre el Parc i el patrimoni que conté

Marina Miquel, cap d’equipaments de la nova Agència Catalana del Patrimoni, ha visitat Olèrdola aquest dimecres
Un moment de la visita, aquest dimecres
Un moment de la visita, aquest dimecres

divendres 27 juny 2014

 

Aquest dimecres al matí ha visitat Olèrdola Marina Miquel, Cap de l’Àrea d’Equipaments de l’Agència Catalana del Patrimoni. Acompanyada per l’alcalde, Josep Tort, i pel director del Parc Natural, Santi Llacuna, Marina Miquel ha pogut comprovar de primera mà el valor patrimonial excepcional d’indrets com els de les coves de la Vall. Josep Tort explicava que aquesta visita s’inscriu dins el propòsit de l’Ajuntament d’enfortir la relació entre el Parc Natural i el patrimoni que conté. Per tal d’estudiar les fórmules per a concretar una major difusió es preveu tractar la qüestió en la propera reunió de coordinació del parc, amb la presència de la mateixa Agència Catalana del Patrimoni i de la Diputació de Barcelona.(àudio)CalXimet2.JPG

L’alcalde posava l’accent en el propòsit de posar en valor el patrimoni existent al Parc d’Olèrdola. Per això es parteix d’estudis realitzats anteriorment sota la coordinació de Núria Molist, la responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya fins a la creació de la nova Agència Catalana del Patrimoni.(àudio)

Des de l’Ajuntament es treballa en totes les vessants per a concretar el finançament necessari per a posar en valor el patrimoni. Per a fer-ho possible també s’ha comptat amb la complicitat d’agents del territori com l’Institut d’Estudis Penedesencs, el Vinseum  o el Consell Comarcal. Per Josep Tort, Olèrdola té suficients atractius com per esdevenir una prioritat per a l’Agència Catalana del Patrimoni.(àudio)

L’alcalde subratlla que Olèrdola és l’únic espai de tot Catalunya on es podria excavar tota una ciutat medieval sencera. També assenyalava la importància de les restes d’habitatges medievals a les coves de la Vall i la presència de pintures rupestres, elements que contribueixen a fer d’Olèrdola un indret excepcional dins el context patrimonial a Europa.

Escolta l'entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicantCalXimet3.JPGaquí

 

Document Actions