Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament, l’escola Rossend Montané , la masia Font-Tallada i la família Sadurní reben una col·lecció d’exemplars de la revista “Font-Tallada”

L’acte de donació tenia lloc dijous a la tarda, a la masia que va donar nom a la publicació

dimecres 27 abril 2022

Dijous a la tarda la masia Font-Tallada acollia l’acte de donació de col·leccions completes de la revista “Font-Tallada” a l’Ajuntament d’Olèrdola, l’escola Rossend Montané, la pròpia masia Font-tallada i la família Sadurní.

Després de realitzar una visita en profunditat a la històrica masia, que té els seus orígens en l’any 1.001 i  manté la seva construcció actual des del 1.742,  es va procedir a la signatura dels convenis de cessió. Representant a l’equip de Font-Tallada hi assistien Antoni Palazón, Mercè Mitjans i Joan Ràfols. En nom de l'escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, signava l’acord de cessió de la col·lecció la seva directora, Àngels Urgell. Alfons Alsina rebia la col·lecció com a propietari de la masia. En Pere Sadurní ho feia en nom de la família Sadurní. Mentre que en representació de l’Ajuntament d’Olèrdola hi assistia el mateix alcalde, Lucas Ramírez, i Jordi Catasús, regidor de comunicació.

La cessió d’aquestes quatre col·leccions d’exemplars s’afegeix a la cessió que va fer l’equip de Font-tallada a l’arxiu comarcal de l’Alt Penedès. Els 444 números de les revistes editats entre els anys 1974 i 2018, es poden consultar digitalitzats al servei de premsa digitalitzada de la Generalitat

L’acte  de dijous va comptar amb un emotiu discurs d’Antoni Palazón, que va resumir el que havien suposat els 44 anys de vida del butlletí. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Palazón assenyalava que la cessió d’aquestes col·leccions suposava el darrer pas en el procés de tancament de l’edició en paper de “Font-tallada”.(àudio)

L’equip de Font-tallada prepara un acte de reconeixement per la propera Festa Major de Sant Pere Molanta. Preveuen fer un agraïment públic a la Societat Principal Unió per haver acollit a la publicació en les seves instal·lacions.(àudio)

Alfons Alsina feia notar que el nom de la masia “s’havia escampat molt” gràcies a la publicació.(àudio)

A més de la recepció dels butlletins en paper, l’Ajuntament també ha rebut els butlletins digitalitzats. El regidor de comunicació, Jordi Catasús destacava el paper que Font-tallada havia jugat en l’àmbit informatiu durant els seus anys en actiu, però també posava l’accent en la funció de dinamització cultural que havia jugat promovent iniciatives com la que va portar a escollir l’eslògan promocional del poble “Sant Pere Molanta, m’encanta”.(àudio)

 Escolta les entrevistes a Antoni Palazón i Alfons Alsina, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions