Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament manté les subvencions per incentivar la contractació de persones que estiguin a l’atur

Es contempla subvencionar a les empreses el 50% del salari brut si es contracta per un mínim de 3 mesos
Arantxa Torres, regidora de promoció econòmica
Arantxa Torres, regidora de promoció econòmica

dimecres 25 febrer 2015

Després de l’experiència inicial del 2014, l’Ajuntament d’Olèrdola manté per aquest any la línea de subvencions aprovada per a incentivar que les empreses del municipi contractin persones desocupades. La regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament d’Olèrdola, Arantxa Torres, explicava que durant el 2014 havien estat moltes les empreses d’Olèrdola que s’havien interessat per aquest ajut, consistent en subvencionar a empreses que contractin persones desocupades amb contractes d’una durada mínima de 3 mesos. Malgrat les nombroses peticions d’informació i dels contactes directes fets a partir d’aquesta intermediació de l’Ajuntament,  finalment només s’havia pogut concretar una única subvenció perquè les empreses feien contractes per temps inferior als 3 mesos. (àudio)

L’Ajuntament ofereix a les empreses subvencionar el 50% del salari brut de les persones que es contractin, en funció d’un barem de puntuació, i fins a un màxim de 6 mesos. La quota de la Seguretat Social de la persona contractada va a càrrec de l’empresa.

Les sol·licituds són valorades per una Comissió Avaluadora. Es té en compte criteris com el de contractar persones desocupades que hagin exhaurit la prestació per desocupació, tinguin més de 45 anys, o pertanyin a famílies on tots els seus membres hagin exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi d’atur. També es puntua tenir menors a càrrec escolaritzats al municipi o que hagin estat escolaritzats a Olèrdola i ser usuaris dels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Olèrdola. Arantxa Torres explicava que per aquest 2015 s’havien revisat els barems per facilitar que més persones poguessin ser contractades per empreses del municipi. (àudio)

Malgrat les subvencions concedides no han estat nombroses, des de l’Ajuntament d’Olèrdola es valora que gràcies al contacte directe amb el teixit empresarial s’ha pogut assolir la contractació de persones aturades del municipi. (àudio)

Les empreses poden presentar les sol.licituds per a persones contractades a partir de l’1 de gener de 2015.

Escolta l'entrevista a Arantxa Torres, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí i aquí(2)

 

Document Actions