Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament modifica els preus dels tallers i escoles esportives buscant que s’autofinanciïn

El ple d’aquest dilluns va aprovar, amb els vots en contra de CiU, la modificació de les ordenances fiscals que regulen aquests preus
Imatge del ple extraordinari d'aquest dilluns
Imatge del ple extraordinari d'aquest dilluns

dimarts 02 octubre 2012

Els preus públics dels tallers i escoles esportives que organitza l’Ajuntament d’Olèrdola s’han modificat amb l’objectiu que aquests serveis s’autofinanciïn. L’aplicació d’aquest criteri ha comportant canvis significatius respecte els preus vigents el curs passat, entre els quals cal assenyalar l’important increment del preu de les escoles esportives, que passa a tenir un import de 40 euros el trimestre si es fa una sessió a la setmana i de 80 si se’n fan dues. La modificació de l’ordenança fiscal que dóna llum verda a aquest canvi de preus va ser un dels acords més destacats que es van prendre en la sessió extraordinària de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, celebrada aquest dilluns al vespre. El regidor d’Hisenda, Artur Santacana, feia notar que les escoles esportives pujaven prop d’un 270% seguint aquesta voluntat de fer que els serveis s’autofinanciïn, com ja passa en tallers com els de ioga o de gimnàstica de manteniment per adults. En aquesta mateixa línea, l’alcalde, Josep Tort, exposava que fina ara l’Ajuntament havia posat molt de la seva part i ara el que es busca és que la despesa directa sigui finançada pels seus usuaris. (àudio)

Des de CiU es va votar en contra d’aquesta modificació, valorant que era un exemple de la falta de previsió per part del govern, tal i com explicava el portaveu d’aquest grup municipal, Josep Maria Sánchez. (àudio)

Els preus aprovats són vigents per a les activitats d’aquest curs 2012-13, que ja han començat aquesta setmana i que manté les seves inscripcions obertes fins el dia 19 d’octubre.

Un altre dels acords del ple va ser amortitzar les 8 places incloses en la plantilla de personal laboral corresponent a les escoles bressol. Des del govern es va exposar que la decisió era una conseqüència lògica de l’externalització del servei. (àudio)

El grup municipal de CiU hi va votar en contra recordant la seva posició contrària a l’externalització perquè, segons explicava Josep Maria Sánchez, volia dir que el govern havia estat incapaç de portar una gestió eficient. (àudio)

L’amortització de les places suposa donar de baixa de la plantilla de l’Ajuntament a aquestes 8 treballadores. El govern explicava que l’import de la partida canvia de capítol, passant del de personal al del Capítol II per a finançar el contracte amb l’empresa adjudicatària del servei.

Des de CiU es va posar en dubte que amb la nova empresa el personal hagi mantingut les condicions laborals i es va assenyalar que ja s’havia produït un acomiadament.

El ple, també amb els vots en contra de CiU, va procedir a l’aprovació definitiva de les modificacions de la plantilla de personal i de la relació de llocs de treball. Les al·legacions presentades van ser desestimades llevat d’una, que va ser recollida parcialment i que comporta especificar les característiques de la plaça d’enginyer tècnic. Recollint una de les al·legacions presentades, CiU explicava que aquests canvis no havien estat objecte de negociació amb els representants dels treballadors, mentre que el govern explicava que no havien rebut cap contraproposta.

Per unanimitat, també es va aprovar un modificació en l’ordenança que regula les condicions de lloguer dels espais municipals, preveient bonificacions del 25% per a les activitats culturals i de lleure obertes als veïns que s’organitzin de manera continuada.

També es va aprovar amb el vot de tots els grups la desafectació de l’immoble ubicat al carrer Bonaire número 3 de Moja. L’acord comporta que aquesta finca, on hi havia dipòsits d’aigua, pugui passar a ser un bé de caràcter patrimonial per després poder fer l’Ajuntament la seva transmissió.

El ple també va acceptar un recurs presentat contra la modificació del pla de Millora Urbana de la Bòbila, a Sant Pere Molanta, segons el qual s’amplia a dues setmanes més el termini que el propietari té per a dipositar les garanties per la urbanització del sector.

 

Document Actions