Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament obre convocatòria per a cedir 22 compostadors domèstics

S’adreça als nuclis on no hi ha “porta a porta” i les sol·licituds es podran presentar fins el 31 de desembre

dijous 30 octubre 2014

Des d’aquest divendres i fins el proper 31 de desembre, resta obert el termini de presentació de sol·licituds per a poder obtenir l’ús d’un compostador domèstic cedit per l’Ajuntament d’Olèrdola. La d’aquest 2014 és la quarta campanya que impulsa l’Ajuntament d’Olèrdola, amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf, per a fer arribar aquesta eina de reciclatge a habitatges del municipis. Ara la xifra de compostadors disponibles per a cedir és de 22 i s’espera que s’acabin lliurant després dels positius resultats de les anteriors campanyes.

Gràcies a aquests compostadors, es pot reciclar al jardí  o pati de casa la fracció orgànica de la brossa i convertir-la en adob de qualitat. Cristina Badell, tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, destaca que per a poder optar a un dels compostadors, cal estar empadronat a Olèrdola i viure en una masia o nucli on ara no es faci el sistema de recollida selectiva “porta a porta”.(àudio)

Les bases de la convocatòria es poden consultar a la web municipal olerdola.cat. Per a poder fer ús del compostador, caldrà fer un pagament únic de 20 euros. Un dels beneficis és que es gaudirà d’una subvenció del 15% de la quota establerta en la taxa d’escombreries.(àudio)

Un dels eixos d’actuació prioritaris de l’Ajuntament d’Olèrdola és el de potenciar entre la ciutadania comportaments respectuosos amb el medi ambient i facilitar eines per a fer-los possibles. Amb campanyes com aquesta de cessió de compostadors, s’assoleix el doble propòsit de beneficiar econòmicament al veí, amb una bonificació de la taxa d’escombreries, a la vegada que es contribueix a ampliar el reciclatge al municipi.(àudio)

Per la cessió del compostador serà una condició indispensable fer un taller de formació que serà impartit pel Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf. L’activitat formativa es preveu celebrar un dissabte del mes de gener del 2015 al Local Social Rossend Montané, a Sant Miquel d’Olèrdola.

La informació de la companya ha estat ja distribuïda a les llars de Can Trabal i de Daltmar, acompanyant la darrera edició del butlletí municipals. Des de dimecres passat i durant tres setmanes una educadora ambiental de la Mancomunitat reforça les explicacions amb una acció de sensibilització porta a porta a Daltmar.

Escolta l'entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions