Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza per dijous 25 de juny un taller i una xerrada telemàtica per prevenir la violència de gènere

El taller permetrà a joves d’entre 12 a 22 anys identificar una relació tòxica i en la xerrada, oberta a tothom, es combatran els estereotips

dijous 18 juny 2020

 

El proper dijous 25 de juny  l’Ajuntament d’Olèrdola organitza un taller per a joves i una xerrada oberta a tothom amb el propòsit d’oferir recursos pràctics per a prevenir la violència de gènere. Les dues activitats van ser programades el passat dissabte 14 de març a Sant Pere Molanta, però a causa de l’estat d’alarma decretat per combatre la COVID-19 es van ajornar. Ara s’ofereixen de manera telemàtica i gratuïta. Per seguir les activitats es requereix inscripció prèvia al correu electrònic mulinaripm@olerdola.cat. Tant la xerrada com el taller s’oferiran a través de la plataforma digital meet.

El taller està adreçat a joves de 12 a 22 anys i té l’objectiu de facilitar  eines per identificar una relació tòxica i abusiva. I és que identificar aquests tipus de relacions a les primeres fases és vital perquè no esdevingui violència de gènere. A més, també es coneixeran recursos propers “on poder acudir si ens veiem dins d’una relació així o coneixem a algú proper”.

Laura Cortés, directora de “Sense embuts”, és l’educadora social i agent d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones que serà l’encarregada  de conduir tant el taller per a joves com la  posterior xerrada oberta a tothom. En una entrevista a l’emissora  municipal de ràdio avançava, abans d’ajornar-se les activitats presencials,  que en el taller es combat l’amor possessiu i es treballa  que els joves no tinguin una baixa autoestima.(àudio)

Cortés incideix en el missatge de que els joves “no  han d’estar pendents sempre de les altres persones”.(àudio)

A les 19.00 s’ha programat la xerrada oberta a tothom “Com educar en llibertat, una assignatura pendent!”. En aquest cas el propòsit “és prendre consciència de l’existència d’estereotips de gènere, comprendre les seves  conseqüències i proporcionar eines per reeducar-nos tenint en compte que la visió de gènere és clau per a eradicar la violència masclista i aconseguir una societat més lliure, més igualitària i més justa”.  Cortés subratlla que la base per a canviar els estereotips està “en el dia a dia” i afegia que un dels missatges de la xerrada és “que cadascú sigui com és, sense por” .(àudio)

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

 

Document Actions