Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita guiada gratuïta a les coves de la Vall i als forns de calç de Can Castellví

Serà dissabte 21 de maig i s’inclou dins de les rutes pel patrimoni del municipi promogudes per l’Ajuntament

dimarts 10 maig 2016

L’Ajuntament d’Olèrdola té el ferm propòsit de difondre el patrimoni que conté el municipi. Per a fer-ho, organitza rutes guiades pel patrimoni d’Olèrdola, que van incloure la visita guiada gratuïta el mes passat a la capella del Sant Sepulcre. Per aquest mes de maig, la proposta organitzada  per la regidoría de patrimoni és la de visitar les coves de la Vall i els forns de calç de Can Castellví.

L’activitat és gratuïta i s’ha programat el dissabte 21 de maig, a partir de dos quarts de 10 del matí..El punt de trobada serà a l ' entrada del parc d' Olèrdola, carretera cap a Daltmar ,prop de Can Castellví.La visita té una durada de 2 hores i es visitaran  les coves de la Vall, les balmes(abrics) de Can Castellví i de Can Ximet,on es podran veure les restes arqueològiques d' un molí de sang o de tracció animal, restes d'habitatges medievals ,de sitges i d'una premsa.Després  es visitaran els forns de calç de Can Castellví del segle XIX, considerats els més ben conservats de Catalunya.Pere Sadurní, regidor de patrimoni de l’Ajuntament d’Olèrdola, inscrivia la proposta en les rutes pel patrimoni d’Olèrdola que s’organitzen amb l’impuls municipal.(àudio)

Desde la Regidoria de Patrimoni l' objectiu de la visita és el de donar a conèixer una part del Patrimoni que es troba al Fondo de la Seguera, atès que té molts atractius patrimonials . Tal i com assenyala Sadurní,  "el Fondo de la Seguera és una de les grans joies que tenim al municipi amb les balmes,els forns de calç,les pintures rupestres,les restes històriques de la torre medieval,les feixes,les barraques de pedra seca....És un espai natural amb un gran  valor paisatgístic i cultural ". Les balmes de la Vall no estan adaptades per a ser visitables.La ruta presenta una dificultat mitjana i les persones amb mobilitat reduïda poden tenir dificultats en alguns punts del recorregut.Es recomana portar calçat adequat per caminar per la muntanya,i aigua.Es prega puntualitat.

Sadurní  indicava que l’ajuntament no renuncia a que puguin visitar-se més endavant les pintures rupesters, però ara l’indret no està en condicions de rebre visites programades.(àudio)

L’Ajuntament preveu convocar , amb una periodicitat mínima de 6 mesos, aquestes rutes pel patrimoni del municpi.(àudio)

La visita la conduirà l’empresa especialitada Triade i les inscripcions s´han de fer al email mulinaripm@gmail.com.

Document Actions