Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament pregunta a la Mancomunitat per què la deixalleria de Daltmar no és un punt de recollida de càpsules monodosi de cafè

Des de l’1 d’agost la Mancomunitat fa aquesta recollida selectiva que permet reciclar qualsevol tipus de càpsula, ja sigui de plàstic o d’alumini

divendres 07 agost 2020

 

Aquest dimarts a la nit, durant el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola,  la regidora de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Mireia Mancera, ha informat que s’ha adreçat a la Mancomunitat Penedès-Garraf per tal de conèixer per què la deixalleria de Daltmar no és un punt de recollida de càpsules monodosi de cafè. Des de l’Ajuntament hi ha l’interès de conèixer si aquesta situació és temporal o bé definitiva. Recordem que aquesta recollida selectiva que permet reciclar qualsevol tipus de càpsula, ja sigui de plàstic o d’alumini, la realitza la Mancomunitat a les deixalleries des de l’1 d’agost.

Mancera reconeixia que li va sorprendre que a la deixalleria de Daltmar no es fes aquesta recollida i deduïa que podria ser conseqüència de “com està la instal·lació i l’ús que se’n fa”. La regidora de medi natural també assenyalava que no totes les deixalleries acullen les mateixes recollides de residus.(àudio)

Les deixalleries municipals que gestiona la Mancomunitat, llevat de casos com el de Daltmar,  disposen de contenidors específics per a la recollida de càpsules de cafè de totes les marques, amb l’objectiu de reciclar íntegrament els materials que la composen, sigui plàstic o alumini, i tractar els residus orgànics del seu interior. Per això es demana a la ciutadania que a partir d’ara no les llenci al rebuig, sinó que les acumuli per portar-les a les deixalleries.

Aquest nou sistema de recollida selectiva és fruit de l’acord de col·laboració amb l’empresa Nestlé, que s’ocuparà del trasllat de les capsules fins les diferents plantes de reciclatge on seran tractades per separar i triturar els materials que composen l’embolcall, i destinar el seu contingut, ja sigui marro de cafè o infusió, a l’obtenció de compost.

Els ciutadans d’Olèrdola tenen a prop seu deixalleries com la de Vilafranca o la del polígon de Sant Pere Molanta per a portar aquestes càpsules monodosi de cafè.

Document Actions