Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament preveu aprovar aquest setembre una modificació del planejament urbanístic que permetrà donar llum verda al projecte d’urbanització de Daltmar

En el ple d’aquest dimarts el govern municipal anunciava que la modificació s’aprovaria el 26 de setembre en un ple extraordinari

divendres 04 agost 2023

 

El nou govern municipal ha entomat amb determinació els reptes urbanístics del municipi i està prenent decisions per a resoldre’ls de la manera més àgil possible, quan encara no es porta un mes des de l’assignació de les regidories. Així es pot despendre de la informació que el mateix govern donava a conèixer en el ple d’aquest dimarts. I és que l’Ajuntament d’Olèrdola preveu celebrar un ple extraordinari tot just el mes que ve per aprovar  una modificació puntual del POUM (el planejament urbanístic del municipi)  que permetrà complir amb un requisit indispensable per a poder  aprovar el projecte d’urbanització de Daltmar. En el torn de precs i preguntes del ple d’aquest dimarts, l’alcaldessa, Fina Mascaró, anunciava que aquest  ple extraordinari es convocaria pel proper  26 de setembre.

L’alcaldessa aprofitava una pregunta d’ApO en el torn de precs i preguntes per a realitzar aquest anunci. Lucas Ramírez, regidor d’ApO, havia preguntat si el projecte de Daltmar s’aprovaria sense aquesta modificació puntual del planejament, advertint que de fer-se així “la problemàtica pot ser més gran”. En la resposta Fina Mascaró va confirmar la celebració del ple extraordinari el mes que ve i va contrastar la diferent manera de procedir de l’anterior govern amb l’actual. Mascaró va recordar que  l’anterior govern havia exposat que el projecte s’aprovaria per Junta de Govern, mentre que l’actual ho faria amb transparència i en una sessió de ple.

Informacions de les regidories

En l’apartat d’informacions de les regidories, Marian Buta, regidor d’esports, va informar que la Copa Olèrdola de futbol es disputarà el proper 3 de setembre al camp Els Pins, a les 18.00h, en un partit que enfrontarà a l’AE Moja contra la Penya Barcelonista Barcino. Buta també exposava que a finals del mes d’octubre es procediria a fer efectiu el canvi a enllumenat led en les instal·lacions esportives.

Jordi Gómez, regidor d’equipaments municipals i turisme, anunciava que s’instal·laran  equips de desfibril·ladors al camp de futbol de Sant Pere Molanta i al Centre Cívic La Xarxa. També exposava que es renovarà l’aplicació del joc online “Vestigis”.

La regidora de cultura, Irina Pérez, agraïa a la Comissió de Festes i a les entitats la seves feina per fer possible el bon funcionament de la Festa Major de Moja. També convidava a tothom a participar del darrer “Vespres d’Estiu” al castell, aquest dissabte, i a gaudir de les festes majors que restaven viure aquest estiu a Olèrdola: les de Can Trabal i Daltmar, aquesta setmana ; i la de Sant Pere Molanta, a partir de l’11 d’agost.

Jordi Pardo, regidor de medi ambient i urbanitzacions, exposava l’execució de les franges perimetrals de protecció al carrer Canyelles i que s’estava treballant per portar a ple el projecte d’urbanització de Daltmar.

Jordi Álvarez, regidor de via pública i urbanisme, indicava que amb la brigada s’havia fet un treball per evitar incidències en punts conflictius de la via pública. També recordava la convocatòria de borsa de treball per a la brigada, oberta fins el 14 d’agost; i assenyalava que al polígon de Sant Pere Molanta s’havien retirat per seguretat les restes de fanals trencats, abans no es reposin amb fanals led. Álvarez va tenir també paraules d’agraïment per a tots els tècnics de l’Ajuntament.

Al seu torn, Fina Mascaró, com a regidora d’educació, explicava que el curs escolar començaria a Olèrdola el dia 7 de setembre, no el dia 6, en aplicació d’un dia festiu de lliure assignació triat per les escoles. A l’escola Circell la matrícula és de 170 infants i a l’escola Rossend Montané de 142. Mascaró també es mostrava satisfeta pel treball conjunt realitzat amb l’Associació de Propietaris i els Mossos per evitar les curses il·legals de vehicles al polígon de Sant Pere Molanta.

Precs i preguntes

En nom d’ApO, Lucas Ramírez va realitzar les preguntes i peticions de l’oposició en el torn de precs i preguntes, incloent el trasllat al plenari d’instàncies que ApO ha entrat pel registre de l’Ajuntament els darrers dies.

A la petició de poder tenir accés a tota la informació en el gestor telemàtic d’expedients, un cop passat el ple en què es tracten , Fina Mascaró va recordar que “no havien canviat res” i se seguia fent allò que ja es feia en aquesta matèria. A la pregunta sobre control horari d’assistència dels regidors amb dedicació, Mascaró també responia que els  regidors fitxen cada dia i que feien moltes més hores. A una altra pregunta sobre l’ús del vehicle dels vigilants a Vilafranca, Mascaró també va aclarir que els guàrdies s’havien desplaçat al tanatori de Vilafranca per donar el condol a un company per la mort de la seva mare. A pregunta d’ApO, l’alcaldessa va confirmar que estava cursada una denúncia per mal aparcament d’un vehicle que conduïa el seu fill. També a pregunta de Ramírez, Fina Mascaró també va confirmar que s’havia donat ordre d’aturar les obres detectades en una parcel·la del carrer Pomer de Daltmar.

Lucas Ramírez també va denunciar en el ple una suposada irregularitat urbanística en un altre carrer a Daltmar. Tal i com s’indicava en una instància que ApO va entrar per registre dies abans, Ramírez va reclamar que s’actués i es sigui “coherent” davant uns moviments de terres en una parcel.la. El govern va aclarir que no hi havia cap irregularitat i que  el permís es va atorgar per necessitats de mobilitat. La mateixa alcaldessa i Jordi Pardo van confirmar que el permís  el va autoritzar el mateix Ramírez  en els seus darrers dies com a alcalde. Ramírez va respondre que “hi ha coses que pots aprovar i al cap d’un mes no te’n recordes”.

Des del govern també s’indicava que ApO reclamava respostes a instàncies en pocs dies, quan aquesta formació des del govern deixava sense respondre instàncies i sempre els hi  recordaven que tenien un termini de tres mesos per a respondre-les.

Responent a una pregunta sobre modificació del contracte de neteja, el govern assenyalava que s’estava fent seguiment del contracte de neteja i s’havia detectat que hi havia llocs que no es passava des de feia mesos. També es va indicar que es tractaria amb la Junta de Compensació de Daltmar el pintat de senyalització viària, recordant que aquesta és una tasca que pertoca a l’Ajuntament.

Ramírez també va preguntar l’estat d’actuacions amb romanent afectat i projectes que comptaven amb partida, després de la modificació de pressupost aprovada el mes d’abril. Mascaró va convidar al regidor d’ApO a que entrés per instància el detall d’aquestes peticions per a ser respostes tècnicament. L’alcaldessa sí que va deixar entendre que una de les partides aprovades el mes d’abril quedarien sense efecte: la del jardí botànic a la Muntanyeta. Mascaró li responia a Ramírez “que era el seu projecte” , però no el de l’actual govern municipal.

Aquest torn de precs i preguntes va ser aprofitat per Jordi Pardo per fer una crida a afavorir la convivència al municipi, tot reclamant a ApO que baixi el to dels atacs que fa des de l’oposició. El 2n tinent d’alcaldia, Jordi Álvarez, va subratllar que des del primer dia va demanar l’aplicació del marcatge horari per fitxar les hores de treball, constatant-se que feia més hores que el 75% de jornada que té reconeguda. També va assenyalar que ja s’havien tractat nous plantejaments per aprofundir en la neteja de parcs i jardins, i que en breu es faria aquesta tasca en neteja viària.

En la rèplica, Lucas Ramírez es referia a la gestió dels expedients dient que “se seguia en la mateixa línia”  i apuntava que no es veia la nova manera de fer que anunciava el govern. Ramírez també indicava que l’obra que es fa a Daltmar no estava aturada  i reconeixia que “estava bé” que en el govern hi hagués el sentit de fitxar. Ramírez va demanar al govern actual “que no es menyspreï a l’anterior Equip de Govern” perquè van dedicar-hi moltes hores “i s’han trobat un Ajuntament net”.

Per cloure el ple , Fina Mascaró va exemplificar les noves maneres de fer en el ple indicant-li a Ramírez que l’oposició ara té torn de rèplica amb la voluntat que tothom s’expressi, quan abans des d’alcaldia es negava el torn de rèplica als plens.

Tal i com havia fet només en començar el ple, Mascaró va reiterar l’agraïment a tot el personal de l’Ajuntament per la seva feina i implicació. L’alcaldessa també va fer un reconeixement a la tasca de tots els regidors i regidores de l’equip de govern, tot recordant que porten un mes i mig des de la constitució del nou Ajuntament i els hi reclamen coses “que venen del passat”.

 

 

 

 

Document Actions