Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament preveu aprovar la setmana que ve el concurs per obrir un Centre de Dia a l’edifici El Pàmpol

El portaveu del govern municipal, Jordi Catasús, avança que estarà dimensionat per atendre les necessitats del municipi
Jordi Catasús, portaveu del govern municipal
Jordi Catasús, portaveu del govern municipal

dimecres 01 juny 2022

El més de setembre de l’any passat es donava  a conèixer que la Junta de Govern Local d’Olèrdola acordava el canvi de qualificació d’usos de l’edifici El Pàmpol de Sant Pere Molanta per a que pugui passar a acollir un Centre de Dia. I ara s’està a les portes de seguir avançant en la  línia de disposar ben aviat d’aquest equipament d’atenció a la gent gran. Així ho ha assenyalat el portaveu del govern municipal, Jordi Catasús, que en una entrevista a l’emissora de ràdio municipal explicava que en el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola previst per dimarts de la setmana que ve es contempla l’aprovació de les clàusules administratives i tècniques que han de regir la concessió per a posar en funcionament un Centre de Dia en aquest edifici municipal, ara en desús. Catasús subratlla que disposar de Centre de Dia és una necessitat del municipi que compta amb el suport dels grups municipals.(àudio)

La conversió d’usos de l’edifici El Pàmpol comptava amb “l’aval” del Pla d’Equipaments d’Olèrdola, elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona. Catasús exposa que el Centre de Dia s’adaptarà a les necessitats reals del municipi i es garantirà una bona atenció.(àudio)

Tot i advertir la dificultat de precisar dates, Catasús sí que assenyalava que el propòsit és que el Centre de Dia estigui en funcionament durant l’any que ve. Un dels factors que ha facilitat aquesta decisió és poder disposar d’un edifici municipal que “amb molt pocs canvis” s’adaptaria per poder desenvolupar l’activitat de Centre de Dia.(àudio)

Reorganització eficient de personal  i  es potencien les funcions dels guàrdies municipals

En un altre ordre de coses, Jordi Catasús ha indicat que la reorganització del personal de l’Ajuntament ha portat a una “major eficiència”. Com a exemple d’això indicava que ha augmentat el nombre de personal que realitza tasques a  l’Oficina d’Atenció Ciutadana, per així garantir una major atenció a la ciutadania. En el cas dels guàrdies municipals considera que “s’han posat en valor les funcions pròpies que té encomanades aquest servei”. També recordava que la seguretat ciutadana és competència dels Mossos d’Esquadra i declarava que “el que no podem fer és assumir tasques” que no li corresponen a aquest servei municipal i sense disposar dels mitjans necessaris. Així , Jordi Catasús ha fet notar que els guàrdies municipals han reforçat les seves actuacions vinculades al compliment de disposicions i ordenances de l’Ajuntament, en àmbits com la detecció d’obres que es fan sense comunicació prèvia, l’actualització del cens d’animals perillosos o vetllar perquè els propietaris netegin  les seves parcel·les.

Amb el propòsit de seguir millorant en transparència i informació, el regidor de comunicació també assenyalava que l’Ajuntament es planteja renovar la web municipal per a que sigui més còmode la navegació i àgil la recerca d’informació.

Escolta l'entrevista a Jordi Catasús, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Edifici El Pàmpol de Sant Pere Molanta

Galeria d'Imatges

EDificiPàmpol.jpeg

Document Actions