Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament destinarà 8.000 € per evitar despeses de gestió a les entitats per l’Impost de Societats

Arantxa Torres, regidora de cultura, subratlla que és prioritari no dificultar la feina que fan les entitats pel bé comú
L'Ajuntament va convocar una reunió informativa adreçada a entitats
L'Ajuntament va convocar una reunió informativa adreçada a entitats

divendres 27 febrer 2015

Durant una xerrada feta a Sant Miquel d’Olèrdola el passat dissabte 14 de febrer, la regidora de cultura, Arantxa Torres, anunciava el compromís del govern  municipal de destinar recursos perquè les entitats no hagin d’assumir despeses afegides de gestió a causa de la reforma fiscal. L’obligació d’haver de presentar l’Impost  de Societats, mesura vigent des d’aquest 2015, és l’aspecte que més preocupa entre el teixit associatiu dels canvis normatius. En una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat” de Canal 20-Ràdio Olèrdola, Arantyxa Torres anunciava que aquest suport a la gestió de les entitats pot suposar que l’Ajuntament hagi de destinar anualment 8.000 euros més al conjunt de les entitats del municipi. Es tracta de la suma global de les despeses de gestió que tindrien afegides les entitats per haver d’assumir  la presentació d’aquest impost. Arantxa Torres explicava que el compromís del govern és ferm i ja s’establiria de quina manera s’articularia.(àudio)

Torres també recordava que les entitats tenen l’obligació de comunicar a Hisenda les subvencions que reben,en cas de superar els 3.005 euros ; o bé si tenen factures de proveïdors per aquest valor o superior. (àudio)

Un altre dels canvis és el d’haver de  publicar a la web de les entitats les subvencions públiques que reben. Des d’Olèrdola, l’Ajuntament oferirà la web municipal en el cas de les entitats que no disposin d’espai propi a Internet.(àudio)

Arantxa Torres precisava que el compromís d’assumir les despeses afegides de gestió que pugui comportar presentar l’Impost de Societats és una mesura que es compromet a aplicar l’actual govern municipal. Que la mesura continuï en els propers anys, si és necessari, dependrà de la futura composició del consistori. Torres sí que destacava que, en cas de seguir governant Alternativa per Olèrdola, aquest suport afegit es mantindria.

Document Actions