Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament preveu que la cessió de compostadors tindrà una resposta favorable dels veïns

Les sol·licituds es poden presentar fins el proper 1 de febrer

dijous 10 gener 2013

 

Amb l’ànim de facilitar al màxim els recursos per a que els veïns d’Olèrdola reciclin, el regidor de Medi Natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, ha manifestat la voluntat d’atendre totes les sol·licituds que es presentin per a accedir a l’ús de compostadors domèstics. Recordem que, fins el dia 1 de febrer, està obert el termini per a sol·licitar a l’Ajuntament la cessió de l’ús d’aquest recurs que permet reciclar la fracció de la matèria orgànica, obtenint un adob de qualitat.

Xavier Serramià explicava que ja s’han formalitzat algunes peticions durant aquests primers dies d’obertura del període de sol·licituds. Si es supera el límit de 28 compostadors, l’Ajuntament es platejaria adquirir-ne alguns més per a intentar satisfer tota la demanada.(àudio)

La campanya prioritza els habitatges de disseminats, masies i urbanitzacions. Serramià recorda que a les urbanitzacions un dels suggeriments més comuns que els veïns assenyalen en matèria de gestió de residus és el de demanar poder reciclar la fracció orgànica. La opció més còmode per a l’usuari i factible és fomentar aquest és de compostadors domèstics.(àudio)

A més del benefici ambiental, gràcies als compostadors els veïns obtindrien un adob per a les seves plantes.(àudio)

Les llars que obtinguin el compostador gaudiran d’una subvenció del 15% de la quota establerta en la taxa d’escombraries. Aquesta bonificació es preveu mantenir durant els anys, mentre que els 20 euros que cal pagar per a rebre el compostador només s’hauran d’abonar una única vegada.

Les bases per la cessió de compostadors domèstics es poden consultar a la web www.olerdola.cat. Les sol·licituds s’hauran de presentar fins l’1 de febrer al Registre de l’Ajuntament d’Olèrdola, en horari de 8 a 15 hores de dilluns a divendres o bé els dilluns de 4 a 6 de la tarda.

Document Actions