Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament vol reactivar la participació veïnal per “desencallar” la gestió de Can Trabal

La inactivitat de la Junta de Compensació deixa un buit que es vol cobrir amb la implicació de nous veïns

dijous 13 febrer 2014

Durant tot aquest mandat municipal Can Trabal arrossega un buit de gestió. La Junta de Compensació està inactiva i els veïns no són convocats per a debatre i decidir aspectes relacionats amb la gestió quotidiana i els serveis de la urbanització. El nou regidor d’urbanisme, Juanma Samblás, s’ha marcat com a repte “desencallar” aquesta situació. La paràlisi dels òrgans de representació veïnals a Can Trabal la relaciona Samblás amb el contenciós administratiu que la Junta, ara inactiva, va presentar contra l’Ajuntament. El contenciós reclamava que l’administració municipal recepcionés aquest nucli, però els jutjats van donar la raó a l’Ajuntament.(àudio)

Samblás assenyala que una solució passaria per valorar com afrontar les obres de sanejament que resten a la urbanització, però adverteix que amb l’actual context econòmic aquesta és una sortida molt complexa. El regidor d’urbanisme donava a conèixer que està mantenint una ronda de reunions amb diferents veïns de Can Trabal perquè “tirin endavant l’urbanització”.(àudio)

El primer pas a seguir , segons Samblás, és acordar l’extinció de l’actual Junta de Compensació i que s’esculli un nou equip. L’Ajuntament oferirà col·laboració i acompanyarà el treball d’aquest equip que pugui sorgir. Sobre el model de gestió a seguir, Samblás es mostra prudent i destaca que això ho han de decidir els veïns. Amb tot, el regidor d’urbanisme considera que per l’Ajuntament el model més adient seria el que es basa en el sistema de Cooperació.(àudio)

Samblás coneix en detall l’estat de la urbanització. És veí d’aquest nucli del municipi i va ser president de l’Àrea de Cultura de Can Trabal. Abans d’acabar el present mandat municipal, preveu que aquest nou equip veïnal ja estigui en funcionament i hagi assumit la responsabilitat de la gestió de la urbanització, amb la participació de l’Ajuntament.

Escolta l'entrevista a Juanma Samblás, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

 

Document Actions