Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reclama per unanimitat un desplegament “just i proporcionat” de mossos d’esquadra al Penedès

El ple d’aquest dimarts també aprovava mocions de suport a la pagesia i d’adhesió al manifest institucional del Dia de les Dones

dijous 04 abril 2024

 

En la sessió ordinària de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola celebrada aquest dimarts al vespre s’ha aprovat per unanimitat una moció que reclama un desplegament “just i proporcionat” al Penedès de mossos d’esquadra. La moció és una iniciativa d’Impulsem i inclou també el reclam de la creació d’una Regió Policial del Penedès, atès que la del Penedès és l’única vegueria que no en disposa. Jordi Álvarez, regidor d’IO, exposava el contingut de la moció tot detallant que el Penedès compta amb 584 efectius de mossos, una xifra inferior als efectius de les policies locals del territori. La moció també conté un reconeixement a la tasca que realitzen els mossos. (àudio)

El PSC també encapçalava la presentació de la moció. Jordi Pardo recordava que ja quan estaven a l’oposició  demanaven aquesta major presència de mossos. Irina Pérez també assenyala que els mateixos mossos del territori plantegen aquesta necessitat de comptar amb més efectius.(àudio)

Des d’ERC, Fina Mascaró exposava l’acord d’aquest grup amb la moció, tot afegint que no l’encapçalaven per les referències de la proposta  a que les delegacions del govern no havien estat completades al Penedès, quan el desplegament de la vegueria ”havia estat un èxit” i havien faltat només uns mesos per completar-la.

El portaveu d’ApO, Jordi Catasús, explicava el vot a favor d’aquest grup tot fent notar que la seguretat no és competència dels ajuntaments. També es mostrava reticent a mesures com la instal·lació de càmeres lectores de matrícules i resumia que era lògic demanar un major desplegament de mossos per no traslladar aquestes tasques a policies locals o agents municipals, “que res tenen a veure” amb feines de seguretat. Lucas Ramírez ho manifestava a l’emissora municipal de ràdio.(àudio)

En la rèplica, Fina Mascaró indicava que tot i no ser la seguretat una competència d’obligat compliment pels municipis, la ciutadania “quan veu els agents municipals al carrer se senten segurs”. (àudio)

El ple també aprovava per unanimitat mocions de suport a la pagesia i d’adhesió a la declaració del Dia Internacional de les Dones. La lectura del text de la declaració la van compartir les regidores Andrea Serradell (ApO), Irina Pérez(PSC) i Fina Mascaró (ERC).

Informacions de les regidories i precs i preguntes

En l’apartat d’informacions de les regidories, la regidora de cultura, Irina Pérez, destacava que ja està oberta la convocatòria de les subvencions per a entitats, fins el 22 d’abril. També exposava que el 26 de març es va reunir el Consell Consultiu amb entitats del municipi i que la Trobada aquest any es farà del 17 al 19 de maig. El 8 de maig tindrà lloc la cloenda del cicle de caminades “A cent cap als 100!”.

Jordi Pardo, regidor de seguretat, detallava que durant el primer trimestre d'aquest any els agents municipals havien cobert 15 nits. En aquest segon trimestre també es preveu cobrir aquest número de torns nocturns. Dins de la voluntat del govern municipal de reforçar la seguretat, Pardo també comunicava que es començarien a fer patrullatges a peu.

Marian Buta, regidor d’esports, indicava que estaven a punt de finalitzar-se els terminis d’exposició pública dels projectes de la coberta de la pista de Moja i d’instal·lació de la nova gespa artificial al camp Els Pins. També assenyalava l’èxit del torneig de pàdel organitzat a Daltmar per la federació. Com a regidor de sanitat també agraïa a l’equip de direcció de l’ Àrea Penedès Rural Oest les xerrades fetes al municipi, on han exposat l’ampliació d’horaris i nous serveis.

Sergi Martínez, regidor de turisme, feia notar que aquesta Setmana Santa s’havia iniciat una nova temporada del Punt d’Informació Turística, atenent a 86 visitants. També anunciava que el 8 d’abril començava al municipi la campanya “està de moda” pe fomentar el reciclatge de roba.

Jordi Álvarez  assenyalava que es mantenien contactes amb propietaris d’habitatges per reformar els seus immobles i destinar-los a lloguer assequible. També informava de la instal·lació de bandes reductores en diferents punts del municipi, tot lamentant l’incivisme detectat en alguns casos per treure-les. Álvarez també destacava la tasca per aprofitar l’aigua de pous i la neteja en parcs i jardins. Fina Mascaró, com a regidora d’Igualtat, agraïa la participació a l’acte de commemoració del 8M i felicitava a Alma Alaminos per la xerrada que va oferir. Com a regidora de Comunicació exposava que aquest servei s’havia reforçat amb dues mitges jornades.

A preguntes d’ApO, el govern municipal explicava que algunes entitats no havien rebut la convocatòria del consell consultiu perquè no tenien actualitzat el seu correu electrònic. També s’explicava que s’estudiarien les funcionalitats del circuit de running i valorarien els costos de mantenir la zona, tenint en compte que el circuit que no  s’utilitza.

El portaveu d’ApO esmentava els precedents a Olèrdola de processos de participació ciutadana i preguntava per què no s’havia convocat un per la coberta de la pista de Moja. L’alcaldessa, Fina Mascaró, recordava que el projecte s’havia exposat i que encara estava obert el període per fer aportacions. L’alcaldessa assenyalava que calia aprofitar una subvenció nominativa de 600.000 € de la Diputació. També a pregunta d’ApO es va aclarir que el títol de la subvenció era “millores de la zona esportiva” per garantir que s’aprofitava tot l’import, atès que la quantitat s’havia de justificar abans d’acabar l’any i es podria fer tant amb els treballs de la coberta com amb la substitució de la gespa artificial.

Mascaró també va aclarir a ApO que les entrevistes a Terra Mar TV no suposaven cap cost pel municipi i comportaven difusió pel territori i Olèrdola, com s’havia posat de manifest amb els enregistraments recents fets al Conjunt monumental amb entrevistes a la pròpia alcaldessa, a la directora de la seu del MAC i a agents dels territori, que s’emeten aquests dies. Mascaró també explicava que informaria a ApO sobre els projectes de coberta entrats per registre en dies  diferents.

El govern també va aclarir a ApO que en l’anterior ple es va aclarir que l’ús de la zona de contenidors  pels veïns de Pere Pau no suposava cap cost. També es recordava que en el segon semestre ves mantindria amb l’Ajuntament de Vilafranca una nova reunió per tractar de la integració del barri a Olèrdola.

A pregunta d’ApO, Jordi Álvarez també explicava que s’estaven valorant diferents opcions per millorar l’enllumenat de Can Trabal. Requerit sobre les mesures aplicades per estalviar aigua, Álvarez també va exposar que s’instal·len dipòsits per l’aprofitament d’aigua freàtica, s’havia procedit a tancar fonts i properament es distribuirien entre la població airejadors d’aigua.

Document Actions