Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament repartirà el conte “Ja puc sortir de casa!” a les llars del municipi amb menors de 10 anys

El regal vol ser un agraïment als infants per la seva actitud durant el confinament

divendres 22 maig 2020

 

A partir de dilluns, l’Ajuntament d’Olèrdola repartirà el conte “Ja puc sortir de casa!” en cadascuna de les 282 llars del municipi amb infants menors de 10 anys. El regal vol ser un agraïment i un reconeixement a l’actitud que han mantingut els infants durant el confinament. En l’escrit de salutació que apareix en el conte,  l’alcalde d’Olèrdola , Lucas Ramírez, resumeix que el conte “explica la història del virus que ens ha fet quedar-nos a casa tot aquest temps, però que gràcies a l’esforç de tots plegats, el superarem”. L’alcalde agraeix als infants que “amb el seu esforç” siguin “un dels herois o heroïnes que ens ajudi a vèncer-lo!”.

El conte  Ja puc Sortir de Casa! està adreçat a nens i nenes de 3 a 9 anys per tal que sàpiguen a què s’han d’enfrontar ara que poden sortir de casa. Aquest llibre ha estat editat per l’Editorial Mediterrània , amb il·lustracions de Mercè Tous i text de Lourdes Campuzano. El llibre ha comptat amb la col·laboració i l’assessorament de l’Hospital Sant Joan de Déu i l’ajuda del Doctor Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol. El conte il·lustra com els infants aprenen nous hàbits en diferents situacions: a casa, al carrer, a casa dels avis, d’amics, al parc, en anar a l’escola, al cinema o als centres comercials.

La regidora de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, Anna Boada, posa en valor que el conte difon  de manera “lúdica i divertida” pautes a seguir en matèria de prevenció per facilitar el desconfinament.(àudio)

Boada destaca que les 282 famílies del municipi amb menors de 10 anys rebran un conte que de manera gràfica i molt clara il·lustra situacions com les de preparar-se per sortir al carrer,  com actuar en cas d’utilitzar transport públic o  a l’hora de jugar en places i carrers .(àudio)

La regidora resumia que es tracta d’un regal “didàctic i apropiat” que vol agrair l’esforç que han fet els infants durant aquests dies de confinament.(àudio)

El regal del conte s’afegeix a una altra actuació excepcional  promoguda per l’Ajuntament adreçada als infants d’Olèrdola durant els dies de confinament més restrictiu, abans d’entrar a la fase 1. I és que també s’ha ofert un servei de felicitacions especials d’aniversaris, per part dels guàrdies municipals, a aquells nens i nenes que han fet anys durant el confinament.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

Document Actions