Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament sol·licita a la Diputació l’execució del projecte de senyalització turística d’Olèrdola

La mateixa Diputació lliurava la redacció del projecte el passat desembre, actualitzant indicacions i homogeneïtzant senyals
Es preveu actualitzar la senyalització de la ruta de les barraques de pedra seca i de la ruta per la Muntanya d’Olèrdola
Es preveu actualitzar la senyalització de la ruta de les barraques de pedra seca i de la ruta per la Muntanya d’Olèrdola

dimarts 28 març 2023

L’Ajuntament d’Olèrdola confia que rebrà el suport de la Diputació de Barcelona per a executar aquest 2023 el projecte de senyalització turística del municipi. La petició de l’actuació l’ha tramitat l’Ajuntament dins de les sol·licituds incloses en les peticions que fa el municipi al catàleg de serveis de l’ens provincial per aquest any. La mateixa Diputació ja es va encarregar d’elaborar el projecte de senyalització, lliurat  a l’Ajuntament el passat mes de desembre.

Tal i com resumeix Anna Mestres, tècnica de turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, la Diputació en el projecte busca l´homogeneïtzació de la senyalització integrant  camins senyalitzats per l´Ajuntament i que tenen un interès turístic o de mobilitat municipal, amb la resta de camins inclosos en la xarxa de mobilitat comarcal.(àudio)

Pel municipi hi passen principalment les Rutes de senderisme i BTT del Penedès 360,la Via Augusta, i la Ruta dels castells de Marca.

L´Ajuntament promociona un seguit de Rutes de senderisme dins el municipi com amb els municipis veïns.

A petició de la Regidoria de Patrimoni i Turisme la Diputació en aquest projecte de senyalització s’actualitzarà la senyalització incloent la Ruta del Vi i de l´Aigua ,i també la senyalització de 2 Rutes creades per la Regidoria fa 3 anys: la ruta de les barraques de pedra seca i la ruta per la Muntanya d’Olèrdola.

El propòsit és el facilitar el coneixement i l’accés a la informació dels usuaris de les rutes.(àudio)

La ruta de les barraques de pedra seca permet conèixer aquest Patrimoni de la Humanitat recuperat aquests últims anys pel Centre Excursionista del Penedès conjuntament amb l' Ajuntament. La ruta  té 1.600 visualitzacions i 58 descàrregues  a Wikiloc.

La ruta per la muntanya d´Olèrdola és la ruta amb més visitants al municipi, amb 4.167 visualitzacions i 107 descàrregues a wikiloc.

El regidor de patrimoni i turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, ha agraït a la Diputació “aquest redactat detallat del projecte que dona visibilitat a aquestes 2 rutes creades ,les potencia,i que acompanya i informa al visitant en la seva visita al nostre municipi per gaudir-ne d´ella, coneixent el nostre Patrimoni Històric i Natural".

Document Actions