Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament substituirà el centenar de contenidors de rebuig ubicats a urbanitzacions i barriades

Ho farà la brigada, un servei municipal “eficient i de qualitat” tal i com resumeix el regidor Juanma Samblás

dijous 16 febrer 2017

L’Ajuntament d’Olèrdola està a punt de tancar la compra d’un centenar de nous contenidors de rebuig que es preveuen instal·lar a les urbanitzacions de Can Trabal i de Daltmar, així com a les barriades i nuclis disseminats del municipi. La mesura suposa canviar tots els contenidors de la fracció de rebuig que estan situats en aquests espais del municipi, substituint-los per uns de més moderns que incorporen la comoditat d’activar la seva obertura a partir d’una palanca amb el peu. La instal·lació dels nous contenidors serà una tasca que assumirà directament la brigada de l’Ajuntament d’Olèrdola i es preveu completar durant aquest primer trimestre de l’any, segons ens confirmava Juanma Samblás, regidor de via pública. La substitució massiva de contenidors s’inscriu en les feines planificades per a arranjar les zones de contenidors, incloent la integració paisatgística de les àrees d’emergència de contenidors que van començar a fer-se a Viladellops i continuaran aquest any a la resta de nuclis del municipi.(àudio)Brigada3OK.JPGBrigada1OK.JPG

Feines com aquestes relacionades amb la millora de les zones d’ubicació de contenidors permeten comprovar la incidència que té la brigada municipal en la millora i el manteniment de l’espai públic del municipi. Samblás destaca  que es tracta d’un equip que treballa  “dia a dia al carrer” i que està molt ben considerat pels veïns. Samblás resumia que la brigada incorpora tres àmbits d’actuació. Un centrat en el manteniment de la via pública. Un altre en el manteniment de les instal·lacions municipals i un tercer relacionat amb el suport i ajuda a l’activitat que generen les entitats del municipi.

En aquests moments la brigada compta amb 7 persones en actiu. Un cap experimentat, en Jaume Rovira,  i dos equips de treball especialitzats. Un de manteniment i un altre preparat per a fer actuacions de construcció. Des del mes de novembre, la brigada ha pogut cobrir un buit en els seus serveis incorporant un jove provinent del pla de Garantia Juvenil que assumeix tasques de reparacions i manteniment en instal.lacions elèctriques.(àudio)

L’arranjament de camins i els seus vorals, reparacions de voreres, obres de millora en places i carrers, el suport a les entitats amb el trasllat i la instal·lació de material municipal, així com l’arranjament d’incidències en edificis municipals, són algunes de les tasques que incorpora el treball quotidià d’aquest servei  municipal. Per il.lustrar la versatilitat de tasques que fa la brigada només calia seguir la feina que realitzaven  a primera hora del matí d’un dia com el dimecres d’aquesta mateixa setmana. Una part de la brigada estava  a l’escola de Moja per a reparar una fuita d’aigua, una altra es dedicava a rebaixar una vorera per a acondicionar el gual d’entrada de vehicles en un habitatge i un tercer equip instal·lava una tanca de protecció de fusta en una placeta.Brigada2OK.JPG

Juanma Samblás destaca que la brigada treballa “amb qualitat suprema” i assumeix feines que serien molt més cares pel municipi si s’optés per a fer aquests treballs a partir de la contractació externa, donat que amb al brigada no s’hi repercuteixen despeses per infraestructura empresarial ni beneficis industrials, que sí aplicaria una empresa contractada externa. (àudio)

L’aposta decidida de l’Ajuntament per la brigada municipal també es tradueix en la renovació del seu equipament de treball i de la flota de vehicles a la seva disposició. L’any passat estrenaven un vehicle de coordinació i aquest 2017 en el pressupost municipal s’ha aprovat l’adquisició d’un camió-grua que, entre les seves funcions principals, permetrà fer més eficient el treball de trasllat del material necessari per als  esdeveniments del municipi.

Malgrat ser conscients que en algunes dates de l’any la feina de la brigada es veu molt condicionada per tasques derivades d’actes lúdics i  festius  que proliferen al municipi, Juanma Samblás entén que la brigada està suficientment dimensionada per a garantir  un servei de qualitat, molt eficient i amb resposta immediata davant incidències que puguin sorgir. Samblás conclou que aquest bon treball fet per aquest servei municipal és ben palpable i el reconeixen amb una alta valoració els ciutadans dels diferents nuclis d’Olèrdola.

Escolta l'entrevista a Juanma Samblás, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions